Početna Magazin Godine USPS: Penzije ne zavise ni od Krkobabića ni od Vučića, dosta sa ucenama

USPS: Penzije ne zavise ni od Krkobabića ni od Vučića, dosta sa ucenama

USPS: Penzije ne zavise ni od Krkobabića ni od Vučića, dosta sa ucenama

Udruženje sindikata penzionera Srbije ocenilo je danas da je izjava predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milana Krkobabića, da penzioneri „mogu da zaborave na penzije“ ukoliko lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi na izborima 24. aprila, „najsramotnija i najprljavija od svih predizbornih izjava datih do sada„.

Ovo je klasično krivično delo obmane, odnosno delo širenja panike među građanima Srbije. U ovakvom zastrašivanju birača ima elemenata krivičnog dela zbog širenja lažnih informacija sa ciljem da se u narodu izazove panika i strah – navelo je to udruženje ocenivši da je Srbija normalna država „ovakvi ucenjivači bi trebalo da odgovaraju pred zakonom“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

To udruženje je saopštilo da penzioneri ne treba da brinu, jer nijedan penzioner neće izgubiti penzije već da „samo on (Krkobabić) može izgubiti fotelju u Pošti, njegov sin ‘Krkobabić Treći’ – fotelju u Privrednoj komori, a njihovi trabanti i pajaci – fotelje po raznim upravnim odborima“.

Penzije ne zavise ni od Srpske napredne stranke i Vučića, ni od PUPS i Krkobabića – nego od privrede, kojoj i najviše preti opasnost ako ova vlast ostane na čelu Srbije. Po Ustavu Srbije, penzije niko ne sme da dira, one su zaštićene najvišim pravnim aktom ove zemlje – dodaje se u saopštenju.

Udruženje sindikata penzionera Srbije navelo je da vlast mora da vodi računa da se penzioni fond uredno popunjava i da sankcioniše one poslodavce koji u PIO fond ne uplaćuju doprinose.

– Srbija neće propasti ako Vučić izgubi, nego ako takvi kao što je Krkobabić nastave da javna preduzeća koriste za partijsko zapošljavanje – navedeno je u saopštenju.

Krkobabić je 2. aprila na predizbornoj konvenciji u Kraljevu rekao da penzioneri „mogu da zaborave na penzije“ ukoliko lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi na izborima 24. aprila i pozvao penzionere da „ne glasaju za PUPS i njegove koalicione partnere već ‘za svoju sigurnu penziju'“, javlja Beta a prenosi Blic.