Magazin Godine Srbija

Krkobabić: Penzionerima jednokratna pomoć i pred izbore

Mesec dana pred Božić, ministar bez portfelja Milan Krkobabić najavljuje još po 5.000 dinara za penzionere “za lepe uskršnje praznike koji nas očekuju”. Sećajući se ranije isplate penzija pred prošle izbore, sada znamo da će to “pred Uskrs” biti zapravo 7. aprila na Blagovesti, možda čak i sutradan, u subotu (vidi Kalendar Penzina), da bi 1,7 miliona penzionera imalo “motiv” za glasanje na Cveti, u prvom krugu predsedničkih izbora u nedelju 9. aprila 2017. godine.

Uostalom… Šta je to još 80 miliona evra za izbornu kampanju? Nije kao da iz svog džepa plaćaju…

N1 prenosi:

Vlada Srbije odlučila je da svim penzionerima koji primaju celu ili deo srpske penzije, a žive van Srbije, takođe isplati jednokratnu pomoć u iznosu od 5 hiljada dinara.

Ministar bez portfelja Milan Krkobabić kaže da nijedan penzioner koji živi u Srbiji nije zaboravljen i da je to znak zahvalnosti za doprinos koji su dali kako bi država stala na noge.

Obećava da će se sa isplatom jednokratne pomoći nastaviti i u narednom periodu.

“Evo ja im najavljujem razgovarao sam sa premijerom na tu temu, gledaćemo da to isto uradimo i pred Uskrs, znači da svi penzioneri u Srbiji dobiju po tih pet hiljada pred te lepe praznike koji nas očekuju”.

Celu izjavu, ko ima želudac za takve stvari, može pogledati na sajtu N1.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

1 Comment

Click here to post a comment

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija