Magazin Godine Srbija

Ne zaboravimo i one “penzionere” koji imaju razloga da slave

Slika: Plakat na marginama jednih izbora u Srbiji

U nedelju, 10. maja 2015. godine, Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) proslavila je 10 godina postojanja (i bezmalo toliko u vlasti – prim. Penzina). Tim povodom, predsednik partije Milan Krkobabić poručio je: “PUPS je dosledan u stavu da pruži podršku novom, hrabrom konceptu premijera Aleksandra Vučića za dugoročnu stabilnost čiji je garant država”

  • Napomena Penzina: No comment.

Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a, i sin osnivača partije Jovana Krkobabića naglasio je:

– PUPS nije dao podršku SNS, jer joj podrška nije potrebna, nego je dao podršku kratkoročnim merama koje će kao krajnji efekat imati pokretanje privrede i ekonomsko ozdravljenje zemlje. PUPS ostaje pri ranije definisanom stavu da penzije prate plate u javnom sektoru, i u slučaju da padaju i u slučaju da rastu i da na smanjenje penzija gledaju kao na privremeni solidarni porez koji će pomoći da zemlja stane na noge.

– Ako se bojite rasta penzija, nemojte da “divljate” sa platama u javnom sektoru – rekao je Krkobabić.

Na svečanosti u centru “Sava”, prisustvovali su i premijer Srbije Aleksandar Vučić i lideri koalicionih partnera PUPS-a – Ivica Dačić (Socijalistička partija Srbije) i Dragan Marković Palma (Jedinstvena Srbija).

– Prošlo je 10 godina od kada je u Vrnjačkoj banji odlučeno da se formira PUPS. Tada je bauk kružio jugoistočnom Evropom i Srbijom, bauk apokalipitičke dileme – da li će biti penzija ili ih neće biti. Bilo je to stravično pitanje na koje je neko morao da odgovori, a to je bio osnivač PUPS Jovan Krkobabić – kazao je sin pokojnog političara Milan Krkobabić.

Krkobabić je rekao i da vrednosni stavovi PUPS-a ostali isti – da penzije prate plate i da nema viška radnika nego manjka posla, a ključni ideal i ključna misao vodilja ove partije je socijalna država.

Na svečanosti je najavljeno i povećanje penzija do kraja mandata vlade, ali na tu temu više u ranijoj vesti Penzina na linku ovde.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija