Početna Magazin Godine USPS: Predizborna demagogija PUPS-a

USPS: Predizborna demagogija PUPS-a

USPS: Predizborna demagogija PUPS-a

PUPS, stranka koja je pred prošle izbore  obećala da će štititi prava penzionera, a bestidno ih je  izigrala, sve učestalijim javnim nastupima svog predsednika Milana Krkobabića  na sve načine pokušava da pridobije izgubljeno poverenje, kaže se u saopštenju za javnost Udruženja sindikata penzionera Srbije (USPS)

U nastavku saopštenja koje Penzin prenosi u celosti piše:

Iako su javno isticali  da će se zalagati za poštovanje Ustavom i zakonom o penzijsko invalidskom osiguranju zagarantovane penzije ,  predstavnici PUPS-a  u Skupštini Srbije podržali su neustavan Zakon o smanjenju penzija  najstarijoj populaciji u našem društvu i na taj način oštetili više od milion i 700 hiljada građana Srbije. Takvim svojim ponašanjem ova stranka definitivno se delegitimisala  kao zastupnik intersa penzionera  i postala prirepak vladajuće stranke.

Udruženje sindikata penzionera Srbije energično protestuje povodom najnovijih nastupa u javnosti predsednika ove stranke u kojima se PUPS ponovo javlja kao zastupnik interesa penzionera, lažno se predstavljajući kao inicijator akcija za vraćanje oduzetih penzija, poštovanje zakona i  prebacivanja tereta krize na druge slojeve stanovništva.

Udruženje sindikata penzionera Srbije u svojoj borbi  za interese penzionera, s indignacijom odbacuje  takvu „pomoć“ Milana Krkobabića i ostalih čelnika ove stranke koji, svesni da su izgubili kredibilitet i poverenje najvećeg broja penzionera, sada, pred najavu novih izbora, demagoškim izjavama pokušavaju  još jednom da spinuju javnost („Vreme je da teret krize podnesu drugi“, „Nema viška radnika, nego manjaka poslova“  i sl.),  ne bi li zadržali svoje pozicije u vlasti. A one im, pored visokih penzija koje imaju, donose i visoke plate, uz sve druge beneficije koje ova stranka ima: od državne apanaže, preko reprezentativnih stranačkih prostorija širom Srbije, do prihoda od zakupa  dela tih prostorija, čime se ova stranka svrstala u profitne organizacije, napustivši osnovno opredljenje, a to je zaštita interesa najstarije populacije.

USPS  posebno ukazuje na medijsku zloupotrebu predsednika PUPS-a Milana Krkobabića koji svoju finkciju direktora Pošte Srbije zloupotrebljava za stranačku promociju. Tako smo ovog vikenda doživeli da ga, umesto na Tribini „Zaustavimo ekonomsko i pravno nasilje nad penzionerima“, koju je organizovalo naše Udruženje, gledamo na RTS u Žikinoj šarenici kako, bez  stida i obzira,  reklamira sebe i svoje „uspehe“ u Pošti. Prizor  bez presedana u civilizovanom svetu.

Udruženje sindikata penzionera Srbije poziva čelnike PUPS-a da tu svoju verbalnu brigu za penzionere, koja ih je iznenada obuzela, dokažu  tako što  će se odreći visokih plata u raznim ministarstvima i javnim preduzećima gde su zauzeli berićetne busije kao i onih 220.000 evra koje kao stranka primaju i time dati makar mali doprinos štednji  i rasterećenju državnog budžeta, o kojem tobože brinu.

U Beogradu, 1. 9. 2015. godine

Izvršni odbor USPS