Svim punoletnim građanima po 20 evra u decembru

Vest je da će svim punoletnim građanima biti uplaćeno još po 20 evra u decembru 2021. godine. Ovo je dodatak, ne potire prethodno najavljene uplate. Sa druge strane, iznosi koji se spominju kao zbir svih ovogodišnjih davanja nisu suma koja će biti isplaćena u decembru.

Dakle, još po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biće uplaćeno u decembru – penzionerima i građanima koji su prijavlli. Ako ste upoznati sa tim da su prethodno najavljene, ništa drugo nije novo rečeno.

Ovo naglašavamo jer smo već dobili pitanja pojedinih penzionera koje je zbunila objava N1:

Vučić je za televiziju Pink izjavio da će penzioneri, umesto još po 50 evra i još 30 evra u septembru i novembru, kako je ranije bilo najavljeno, dobiti još po 20 dodatnih evra.

Nije rečeno da neće biti isplate prethodno najavljene novčane pomoći. Ovih 20 evra je dodatak.

Takođe, da napomenemo, iznosi koji se spominju kao zbir svih ovogodišnjih davanja nisu iznos novčane pomoći koja će biti isplaćena u decembru.

Isplate novčane pomoći do kraja 2021.

„Imam veliku i važnu vest, imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru. Tako da će penzioneri ta četiri meseca od septembra do decembra dobiti 100 evra na poklon od države, a da će svi ostali građani koji su se prijavili, a daćemo mogućnosti i dodatne prijave za ovih 20 evra u decembru, dobiti 50 evra“, rekao je Vučić. Vučić je ovo izjavio gostujući na televizji Pink 24. jula.

Naglasio je da je rast bruto domaćeg proizvoda u prvoj polovini godine 8,3 odsto prema prvoj proceni. To znači, objasnio je, da će imati više novca. Cilj je da se ovim davanjima podstakne potrošnja.

Kada se kaže da će penzioneri do kraja godine dobiti još 100 evra od države, misli se na ukupnu najavljenu pomoć. Podsećamo, penzioneri treba prvo da dobiju 50 evra pomoći iz poslednjeg paketa u septembru. Zatim, u novembru, penzioneri imaju pravo na 30 evra pomoći koju dobijaju i svi ostali punoletni građani koji su se za ovu pomoć prijavili. Oko 5,75 miliona građana Srbije, kako je naveo Vučić, prijavilo se za ovu pomoć. (Pretpostavljamo da je u ovaj broj uračunato i oko milion i 700 hilhada penzionera koji pomoć automatski dobijaju, a ne prijavljuju se za nju.)

Nakon ovih isplata, sledi sada najavljena isplata još po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti svim građanima. Pa i penzionerima.

Fotografija: Penzin.rs

Podsećamo, da se ne zaboravi: