Prijava putem sajta za pomoć od 100 evra

Svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji mogu od 13. maja da se prijave putem sajta Uprave trezora za pomoć od 100 evra. Od 15. maja, prijava će biti moguća i telefonom.

Siniša Mali, ministar finansija je, gostujući na RTS-u, rekao da svi građani koji žele pomoć od 100 evra, od danas mogu da se prijave na veb adresi idp.trezor.gov.rs.

Od petka, 15. maja, prijavljivanje za tu pomoć biće moguće i preko kol-centra. Broj kol-centra će biti objavljen u petak ujutru.

DOPUNA 15. MAJ 2020: Od 15. maja omogućena je i prijava putem telefona za pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. Broj telefona kontakt-centra je 0800 101 100. V. Prijava putem telefona za pomoć od 100 evra

Prijavljivanje će trajati do 5. juna.

„U petak kreće uplata pomoći od 100 evra za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći, koji ne moraju da se prijavljuju“, rekao je Mali.

U toku prva tri sata od kada je omogućena prijava na portalu Uprave za trezor, pola miliona građana prijavilo se za isplatu pomoći u iznosu od 100 evra.

U saopštenju koje je izdalo Ministarstvo finansija, podseća se da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoletni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je da u prijavu unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne.

Kome, kada i kako se isplaćuje jednokratna novčana pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti? Ko treba da se prijavi, a ko novčanu pomoć dobija automatski? O ovim pitanjima, više u tekstu Jednokratna novčana pomoć od 100 evra – prijavljivanje i isplata

Isplata novca sukcesivno

Ministar je objasnio da će država na svakih pet dana isplaćivati one građane koji su se prijavili. Nema potrebe, naglasio je Mali, da se svi prijavljuju odjednom jer za sve ima dovoljno vremena.

Za pomoć građanima je u budžetu predviđeno oko 60 milijardi dinara. Od broja prijavljenih zavisiće koliko će biti potrošeno.

Izvori: RTS, Beta

Podsećamo i na vest: