Penzionerima po 5000 dinara jednokratne pomoći

Penzionerima će do kraja decembra 2020. godine biti uplaćeno po 5.000 dinara na ime jednokratne novčane pomoći. Ovu pomoć, ili kako su je još nazvali „novogodišnji poklon“, dobiće svi penzioneri Srbije.

Jasno je već bilo, budući da je isplata novembarskih penzija za pojedine kategorije već počela, da usput najavljeni dodatak neće biti isplaćen uz penzioni ček. Kako piše „Blic Biznis“, ova tzv. jednokratna novčana pomoć biće uplaćena kao posebno primanje penzionerima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Novac je, za ovu namenu, obezbeđen. Ne isplaćuje se iz Fonda PIO, već se, ako je suditi po navodima izvora Blica, prebacuje na račun Fonda.

„Analize su pokazale da u budžetu postoje sredstva da se svakom penzioneru isplati po 5.000 dinara. To je njihov novogodišnji poklon. Zato se ni u ovoj godini krize zbog pandemije koronavirusa, neće odustati od prakse koja je prisutna od 2016. godine. Novac od blizu 85 miliona evra je obezbeđen i ovih dana biće prebačen na račun PIO fonda“, rekao je neimenovani izvor redakcije Blica.

Zna se, kako je naveo sagovornik Blica, da će ova jednokratna pomoć (iliti novogodišnji poklon) biti uplaćena do kraja decembra. Tačan datum isplate biće objavljen narednih dana.

Izvor: Blic
Fotografija: Andrea Piacquadio za Pexels

DOPUNA 4. decembra:

Podsećamo još jednom:

Naravno, znamo koliko je svima svaki dinar sada važan. Ali ponovo naglašavamo: važno je znati šta se dobija. Onaj ko sebi daje za pravo da samoinicijativno daje (novac svih građana zemlje), isto tako će smatrati da ima pravo i da uzme (novac bilo kog građanina zemlje).

Bez zakona, nema sigurnosti ni za koga.