Jednokratna pomoć penzionerima 17. ili 18. decembra

Jednokratna novčana pomoć biće isplaćena svim penzionerima koji su na platnom spisku Fonda PIO Republike Srbije 17. ili 18. decembra 2020. godine.

Jednokratna pomoć biće isplaćena svim penzionerima 17. ili 18. decembra 2020. godine. Ovo je za Tanjug izjavio Siniša Mali, ministar finansija dan nakon što je obelodanjeno da će ova novčana pomoć iznositi 5.000 dinara.

Siniša Mali je iskoristio priliku da naglasi da je država izdvojila 8,9 milijardi dinara za ovu vrstu pomoći. Iznos od 5.000 dinara biće isplaćen svim penzionerima kojih je oko 1,7 miliona.

„Nije mala suma novca, ali smo sačekali rezultate prihoda za novembar. U novembru smo imali malo veće prilive nego što smo planirali. Zato smo odlučili da tim viškom pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija“, rekao je Mali.

Podsećamo da su mediji prethodno objavili da će ova tzv. pomoć biti uplaćena do kraja decembra, ali da neće biti isplaćena uz penzioni ček.

DOPUNA 4. decembra 2020:

Nakon što smo objavili ovu vest, Vlada Srbije je izdala saopštenje da je na današnjoj sednici usvojena odluka da se jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara isplati u naredne dve nedelje.

DOPUNA 8. decembra 2020. godine:

Siniša Mali je 8. decembra rekao da će svim penzionerima biti uplaćeno po 5.000 dinara jednokratne pomoći 18. decembra.

Podsećamo:

  • Prvo je predsednik Republike Srbije obavestio javnost da se razmatra mogućnost da se penzionerima da neki „mali poklon“. Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada su onda počeli da traže model kako da se ova namera realizuje u toku 2020. godine.
    V: Jednokratna pomoć penzionerima pred Novu 2021?
  • Zatim je, 3. decembra javljeno da će penzionerima biti uplaćeno po 5.000 dinara na ime jednokratne novčane pomoći. Saznali smo i da će ovu pomoć bobiti i svi penzioneri Srbije. Rečeno je da će ova pomoć biti uplaćena do kraja decembra 2020. godine. Nije preciziran datum.
    V: Penzionerima po 5000 dinara jednokratne pomoći

FotografijaMarko Nikolajević za Penzin