Isplata dodatnih 20 evra pomoći

Objavljeno je da će isplata dodatnih 20 evra pomoći u dinarskoj protivvrednosti počinje u utorak, 7. decembra 2021. godine. A penzioneri su, kao i do sada, prvi na redu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Isplata dodatnih 20 evra pomoći građanima republike Srbije najavljena je za utorak, 7. decembar. Ova pomoć će, kao što je bio slučaj i sa prethodnim isplatama, prvo biti isplaćena penzionerima. Ostalim građanima Srbije novčana pomoć, poslednja u 2021. godini, biće isplaćena 8. i 9. decembra

Rok za prijavu za 20 evra za građane, koji se nisu prijavili za pomoć od 30 plus 30 evra koju je država isplatila u maju i novembru ili su u međuvremenu postali punoletni, istekao je 30. novembra.

Podsećamo, penzioneri automatski dobijaju ovaj novac. Ostali punoletni građani mogli su, ako su želeli, da se prijave za ovih 20 evra u periodu od 15. do 30. novembra.

Prema podacima Ministarstva finansija, za dodatnih 20 evra pomoći prijavilo se 99.157 građana Srbije.

„Ovim završamo sa isplatom iz paketa pomoći. To je bila važna mera, jer smo zadržali optimizam među građanima, a s druge strane građani nisu umanjili potrošnju, što je važno za ekonomiju”, rekao je ranije Siniša Mali, ministar finansija.

Po 20.000 dinara biće isplaćeno penzionerima Republike Srbije u februaru 2022. godine.

Podsećamo i da do 150.000 starih ostaje bez novčane pomoći države.

 

Izvor: Politika