Građani koji nisu penzioneri, mogu da se prijave za pomoć od 20 evra

Ministar finansija je danas objavio kada za pomoć od 20 evra mogu da se prijave građani koji to ranije nisu učinili. Penzioneri će ovu pomoć, kao i ranije, dobiti automatski. Nema potrebe da se prijavljuju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Siniša Mali, ministar finansija je saopštio da građani koji su u međuvremenu postali punoletni, kao i oni koji se nisu ranije prijavili, mogu da se prijave za pomoć od 20 evra između 15. i 30 novembra.

Kako prenosi dnevni list Politika, ministar Mali je ovo saopštio tokom današnje konferencije za medije. Na ovoj konferenciji ministar je veći deo izlaganja posvetio zakonima koji su na tekućem zasedanju Skupštine Srbije.

Govoreći o ranije najavljenoj pomoći od 20 evra, ministar je potvrdio da će ta  pomoć biti isplaćena u decembru. Za ovu pomoć će, prema njegovim rečima, iz budžeta biti izdvojeno 14 milijardi dinara.

Siniša Mali je na današnjoj konferenciji naveo da je ukupno za dve protekle godine privredi i građanima isplaćeno osam milijardi evra.

Mali je podsetio da su isplaćena tri puta po pola minimalca, zatim dve pune minimalne zarade za sve iz ugostiteljstva i turizma, dve pune zarade za samostalne umetnike, po 60 evra za nezaposlene, po 100 evra za ljude na Kosovu i Metohiji i 200 evra za nezaposlene u KiM.

Najveće „davanje“ najavljeno je za penzionere Srbije koji će dobiti po 20.000 dinara sledeće, 2022. godine.

Ponovo o mogućem povećanju plata i penzija

Siniša Mali je naglasio da je u trećem tromesečju rast bruto društvenog proizvoda iznosio sedam odsto. Tako ćemo, preneli su mediji, 2021. godinu završiti sa rastom od najmanje sedam odsto.

„Imaćemo više para i za puteve i plate i penzije, a sa predlogom povećanja plata i penzija izaći ćemo narednih dana“, rekao je Mali.

Fotografija: Penzin.rs