USPVLS: 20.000 dinara je mali deo otetog od penzionera

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) objavilo je saopštenje povodom isplate 20.000 dinara penzionerima u kome ističe da je ovaj iznos tek mali deo otetog od penzionera. Prenosimo Saopštenje.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Uplata oko 33 milijarde dinara ili 280 miliona evra je samo mali deo otetog od svih penzionera odsustvom ili nepotpunim usklađivanjem penzija od 2012. godine. Država ili Aleksandar Vučić – koji se na svakom koraku predstavlja kao njen vlasnik, penzionerima je dužan uvećanje svih penzija za najmanje 30 odsto jer su one od 2012. godine toliko izgubile na svojoj realnoj vrednosti. To svaki penzioner saznaje kada ode u kupovinu najneophodnijih životnih namirnica.

Deo penzionera, Miloševićevih milijardera, najbolje znaju da uvećani nominalni iznosi ne znače ništa u podivljaloj inflaciji ekonomskog tigra u Evropi. Posledica toga može biti i neuobičajeno povećan broj penzionera koji odlaze na neko bolje mesto od života u Krkobabićevom zlatnom dobu. Neprekidno zahvaljivanje penzionerima lažljivog političara koji je 2014. godine, obećao da neće, a zatim smanjio penzije, ne može sakriti činjenicu da je to prvi put u istoriji Srbije urađeno. Samo njegova kontrola lažovizija mu omogućava da manipulacijama starih i bolesnih građana Srbije opstaje na vlasti.

Otetih 840 miliona evra smanjenjem penzija od 1. novembra 2014 do 30. septembra 2018. godine, kao i svaki kredit, raste na osnovu zakonskih kamata i već sada iznosi preko 1,6 milijardi evra.

A moglo je oko 35 milijardi dinara potrošenih na predizbornu promociju Srpske napredne stranke da se u 2022. godini iskoristi na zakonito podizanje najniže ili garantovane penzije za oko 600 hiljada penzionera čije penzije su manje od 20.000 dinara. Među njima je i oko 160 hiljada poljoprivrednih penzionera koji primaju manje od bednih 12.700 dinara. Moglo je, ali bi u tom slučaju manji broj penzionera-birača bio obmanut da im je Aleksandar Vučić nešto dao iz svoga džepa.

Jovan Tamburić, predsednik
Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije
Fotografija: Srđan Škoro za Penzin