Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 19. decembar 2014. godine

Horoskop za petak, 19. decembar 2014. godine

Horoskop za petak, 19. decembar 2014. godine

Danas će se na istom stepenu Škorpije naći Mesec i Saturn. To je događaj koji se na mesečnom nivou dešavao protekle dve godine. Iako zna da optereti dušu, on nam i pomaže da otkrijemo njenu dubinu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Mesec se najbrže kreće kroz znake Zodijaka, te oslikava mesečni ritam u našim životima. To su oni mali, neprimetni pomaci koji čine osnovno tkanje naših dana.

Saturn obeležava mnogo veće periode u životu čoveka, periode koje ne primećujemo i ne osećamo neposredno, već ih jasno sagledavamo kao životne faze kada se osvrnemo unazad i bacimo pogled na dešavanja u našoj prošlosti.

Naizgled, Mesec i Saturn deluju kao nebeska tela sa sasvim različitim delovanjem. Međutim, oni imaju neke veoma važne zajedničke tačke. I Mesec i Saturn imaju veze sa protokom vremena i razvojem ljudske duše.

Čak je i njihovo kretanje povezano. Mesecu je, naime, potrebno oko 28 dana da prođe ceo Zodijak, dok je za isti put Saturnu potrebno oko 28 godina.

Slično je i sa njihovim delovanjem – ova dva nebeska tela imaju često paralelno dejstvo samo na različitim nivoima – te ih mi zato ne povezujemo.

Saturn sledeće sedmice napušta, posle više od dve godine, znak Škorpije. Ovo je značajna promena na nebu, promena koju ćemo svi osetiti i na ličnom nivou.

Saturn u Škorpiji nas je proteklih par godina učio više o najdubljim slojevima duše. Saturn nas u ovom znaku primorava da se suočimo sa onim dubokoskrivenim odlikama nas samih koje je teško prihvatiti.

U danima kao što je ovaj petak, kada se Mesec nalazio u istom delu neba kao i Saturn, snažnije i neposrednije smo osećali dejstvo Saturna.

Kada se prihvate i savladaju lekcije koje nam Saturn daje, njegov tranzit ne mora biti samo ograničavajući i sputavajući. Pomoću njega gradimo temelje za dalji rast i napredak. Ali Škorpija je znak u čije dubine ionako mnogi ne žele da se zagledaju, te su dani kao što je ovaj, kada tanani Mesec prilazi Saturnu u ovom znaku, bili često dani nedefinisanog straha, zebnje i depresije.

Ipak, za one koji su znali da iskoriste boravak Saturna u Škorpiji na pravi način, njegov današnji dodir, poslednji za narednih pola godine u ovom znaku, može da bude pravi dar. Ovim osobama ovakvi dani samo pružaju dodatnu snagu, a njihova osećanja i potrebe dobijaju strukturu potrebnu da bi okolini bili jasni i definisani.

Saturn i Mesec će se na istom stepenu Škorpije naći ponovo tokom tri dana u junu, julu i avgustu naredne godine. A zatim će njihove škorpionske susrete doživeti oni od nas koji budu živeli 2041. godine.

Zato, koliko god da boli, iskoristite ovu šansu za učenje o najskrivenijem kutku sopstvene duše.