Horoskop Magazin Godine

Horoskop za petak, 19. decembar 2014. godine

Škorpija

Danas će se na istom stepenu Škorpije naći Mesec i Saturn. To je događaj koji se na mesečnom nivou dešavao protekle dve godine. Iako zna da optereti dušu, on nam i pomaže da otkrijemo njenu dubinu.

Mesec se najbrže kreće kroz znake Zodijaka, te oslikava mesečni ritam u našim životima. To su oni mali, neprimetni pomaci koji čine osnovno tkanje naših dana.

Saturn obeležava mnogo veće periode u životu čoveka, periode koje ne primećujemo i ne osećamo neposredno, već ih jasno sagledavamo kao životne faze kada se osvrnemo unazad i bacimo pogled na dešavanja u našoj prošlosti.

Naizgled, Mesec i Saturn deluju kao nebeska tela sa sasvim različitim delovanjem. Međutim, oni imaju neke veoma važne zajedničke tačke. I Mesec i Saturn imaju veze sa protokom vremena i razvojem ljudske duše.

Čak je i njihovo kretanje povezano. Mesecu je, naime, potrebno oko 28 dana da prođe ceo Zodijak, dok je za isti put Saturnu potrebno oko 28 godina.

Slično je i sa njihovim delovanjem – ova dva nebeska tela imaju često paralelno dejstvo samo na različitim nivoima – te ih mi zato ne povezujemo.

Saturn sledeće sedmice napušta, posle više od dve godine, znak Škorpije. Ovo je značajna promena na nebu, promena koju ćemo svi osetiti i na ličnom nivou.

Saturn u Škorpiji nas je proteklih par godina učio više o najdubljim slojevima duše. Saturn nas u ovom znaku primorava da se suočimo sa onim dubokoskrivenim odlikama nas samih koje je teško prihvatiti.

U danima kao što je ovaj petak, kada se Mesec nalazio u istom delu neba kao i Saturn, snažnije i neposrednije smo osećali dejstvo Saturna.

Kada se prihvate i savladaju lekcije koje nam Saturn daje, njegov tranzit ne mora biti samo ograničavajući i sputavajući. Pomoću njega gradimo temelje za dalji rast i napredak. Ali Škorpija je znak u čije dubine ionako mnogi ne žele da se zagledaju, te su dani kao što je ovaj, kada tanani Mesec prilazi Saturnu u ovom znaku, bili često dani nedefinisanog straha, zebnje i depresije.

Ipak, za one koji su znali da iskoriste boravak Saturna u Škorpiji na pravi način, njegov današnji dodir, poslednji za narednih pola godine u ovom znaku, može da bude pravi dar. Ovim osobama ovakvi dani samo pružaju dodatnu snagu, a njihova osećanja i potrebe dobijaju strukturu potrebnu da bi okolini bili jasni i definisani.

Saturn i Mesec će se na istom stepenu Škorpije naći ponovo tokom tri dana u junu, julu i avgustu naredne godine. A zatim će njihove škorpionske susrete doživeti oni od nas koji budu živeli 2041. godine.

Zato, koliko god da boli, iskoristite ovu šansu za učenje o najskrivenijem kutku sopstvene duše.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija