Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 19. januar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 19. januar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 19. januar 2015. godine

Sve što je preterano – škodi. Tako je čak i sa uživanjima, a ovog ponedeljka bi mnogi mogli da se zaborave i da sebi dozvole više nego inače.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas želimo da učvrstimo sopstveni stav jer smo shvatili da je važno izraziti sebe. Ovo nisu nedoumice u vezi sa sopstvenom vrednošću, već traženje pravog načina da tu vrednost pokažemo.

Uživamo da pokažemo da smo drugačiji, da smo samo svoji, ali da bi se to jasno videlo, potrebno je da budemo u društvu. Drugi nam služe kao ogledalo naše posebnosti.

U danima kao što je ovaj možemo biti isuviše popustljivi prema sebi i svojim malim i onim drugim porocima. Popuštaju stege koje namećemo sebi i često se prepuštamo uživanjima kojih smo hteli da se odreknemo toliko puta ili onima za koje znamo da u njima lako preteramo. Ako danas uživate, nemojte se sutra žaliti.

U svojoj zanesenosti radostima života i sopstvenom posebnošću, mogli bismo nehotice povrediti tuđa osećanja ili se sami osetiti povređenim ako naša okolina ne bude ispratila današnji dan “velikih gestova i širokih osmeha“ onako kako mi mislimo da treba.

Danas je lako uvrediti drugog, nenamerno, jednostavnim zanemarivanjem usled prevelike usmerenosti ka sebi i sopstvenim potrebama. Imamo potrebu da nas poštuju zbog onoga što jesmo, a danas bismo lako mogli da previdimo tu potrebu kod drugih i njihovo zasluženo pravo na naše poštovanje.

Počinje da se javlja ideja o tome da su nas neka sopstvena osećanja do sada sputavala i skretala sa našeg puta. Preispitivanje sebe – šta je to što nas koči, može krenuti od preispitivanja našeg odnosa prema drugima i drugih prema nama, ali u narednim danima može doći do sasvim neočekivanih odgovora, ne nužno vezanih za druge osobe.

Bilo bi dobro, ako nađete vremena za to, da danas razmislite i o eventualnom prilagođavanju načina na koji radite svojim talentima. Možda biste neke zadatke mnogo lakše obavljali kada biste iskoristili sopstvene talente umesto da radite po davno utvrđenom obrascu?

Ako i ne nađete vremena da menjate način rada, potrudite se da danas i sutra proverite podatke, osmislite što precizniji plan koga ćete se držati (i koji će vas „držati“ iznad vode) u narednim sedmicama, napravite rezervne kopije svega što je važno, proverite elektronske uređaje – naročito one koji vam služe kao oruđe za rad i sl.

Jer u sredu Merkur kreće unazad. Ništa strašno, mogli bismo i uživati u takvoj vožnji, ali zašto da ne iskoristimo znanje koje imamo o ovom događaju (do koga dolazi nekoliko puta godišnje) i osiguramo se? (v. Horoskop za sredu, 21.1.2015. godine)

Posebno bi trebalo da budu oprezni: Bikovi rođeni od 5. do 15. maja, Lavovi rođeni od 5. do 15. avgusta, Škorpije rođene od 5. do 15. novembra i Vodolije rođene od 5. do 15. februara. Oni su danas više nego drugi u opasnosti da preteraju u uživanju i/ili trošenju. Možda je to i dobar ventil, ali ako otkočite kočnice, važno je da budete svesni mogućih posledica.

Dugotrajni astrološki uticaji: