Vitamini i minerali kao poklon penzionerima

Penzioneri Srbije će krajem proleća 2021. godine dobiti od države paket pomoći. Poklon penzionerima sadrži vitamine i minerale.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je pokazao šta se tačno sadrži poklon penzionerima. U video-zapisu objavljenom 4. aprila na društvenoj mreži Instagram Vučić pokazuje vitamine i minerale koji se nalaze u paketu pomoći koji država šalje penzionerima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Na društvenim mrežama su, inače, veoma popularni snimci u kojima je jedina radnja otpakivanje raznih paketa. Tako je i ovaj video privukao veliku pažnju.

Iz vrećice sa odštampanim grbom Republike Srbije, Aleksandar Vučić je izvadio po pakovanje vitamina C, vitamina D3 i cinka.

U tom poklonu se, objasnio je, nalaze „svi dobri vitamini i minerali za jačanje imunoloških funkcija“. Pomoću njih penzioneri mogu da osnaže svoj organizam. Količina je dovoljna, kako su ranije preneli mediji, za dva meseca dopune ishrani iliti suplementacije.

Prema onome što se u videu vidi, u pitanju su proizvodi kompanije Goodwill Pharm: Vitawill vitamin C 1000 mg, Goodwill Vitamin D3 i Goodwill cink. Ukupna maloprodajna vrednost ovih proizvoda je oko 2.100 dinara.

Prethodno je upravo Aleksandar Vučić najavio da će penzioneri vitamine dobiti do 5. ili 10. oktobra 2021. godine. Pakete država šalje penzionerima o svom trošku, te penzioneri ne plaćaju dostavu paketa.

U cilju organizovanja skladištenja i distribucije paketa za penzionere, Vlada Srbije je već obrazovala Radnu grupu. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, na čelu ove radne grupe nalazi se dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Zadatak Radne grupe je da usmerava i usklađuje organizaciju skladištenja i distribuciju vitaminskog paketa. To, kako je objašnjeno, podrazumeva organizaciju isporuke u centralni magacin i organizaciju skladištenja.

Organizovano će zatim biti i nadgledanje uparivanja proizvoda po mesečnim dozama u odnosu na pakovanje proizvoda i pakovanje doze. Na taj način će u svakom paketu biti upakovana tri proizvoda – vitamin c; vitamin D3 i cink, u količini za dva meseca.

Fotografija: Laura James sa Pexels