Trka za srećnije detinjstvo 2019.

„Trka za srećnije detinjstvo“, u organizaciji Crvenog krsta Čukarica održaće se 5. oktobra 2019. godine u Košutnjaku, na Atletskom stadionu Republičkog zavoda za sport.

Crveni krst Čukarica u subotu, 5. oktobra 2019. godine u Košutnjaku, na Atletskom stadionu Republičkog zavoda za sport sa početkom u 10 časova organizuje tradicionalnu akciju pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U trci će učestvovati veliki broj đaka, roditelja i drugih sugrađana. To je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost nacionalnog društva Crvenog krsta. Usmerena je ka ostvarenju trajnog cilja, a to je neprekidno podmlađivanje i omasovljenje članstva i volontera.

Masovnim učešćem u trci deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.

Tokom septembra đaci sakupljaju novac kupujući startne brojeve. Prikupljena sredstva se kasnije prosleđuju kao pomoć bolesnoj, socijalno ugroženoj deci ili drugim licima kojima je pomoć neophodna.

Dakle, cilj ove trke jeste poboljšanje socijalno-materijalnog položaja posebno ugroženih kategorija dece. Organizacija Crvenog krsta, na osnovu sagledavanja potreba na lokalnom nivou, u skladu sa posebnim potrebama svake sredine, radi na poboljšanju njihovog položaja.

Način raspodele prikupljenih sredstava biće utvrđen u dogovoru sa rukovodiocima podmlatka Crvenog krsta u osnovnim školama i u skladu sa prioritetima koji će biti utvrđeni od strane posebne komisije Crvenog krsta.

Crveni krst Čukarica će, kao i svake godine, prikupljenu sumu novca uvećati donacijom iz sopstvenih sredstava.

Promoter ovogodišnje akcije biće naš poznati atletičar Dragutin Topić.

Manifestaciju će otvoriti predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

FotografijaFitsum Admasu za Unsplash

Podsećamo na druge akcije Crvenog krsta:

A podsećamo vas i koliko je trčanje zdravo: