Oporavak dece na Mitrovom polju – septembar 2019.

Socijalno ugrožena deca boraviće na Mitrovom polju zahvaljujući akciji Crvenog krsta Beograd i novcu koji su donirali građani.

Crveni krst Beograd je i ove godine pokrenuo akciju „Pokažimo im šta zaista znači ljubav„, kako bi zajedno sa građanima i kompanijama prikupio sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta „Oporavak socijalno ugrožene i bolesne dece“.

Tokom avgusta je na oporavku boravilo 151 dete, uzrasta od osam do trinaest godina iz siromašnih porodica iz Beograda u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju (V: Oporavak socijalno ugrožene dece na Mitrovom polju).

Budući da su do 10. septembra 2019. godine prikupljena sredstva u iznosu većem od tri miliona (3.222.622) dinara, još jedna grupa dece je poslata na oporavak.

Grupa od 21 deteta koje pohađa osnovnu školu „Dragan Kovačević“ krenula je na oporavak 18. septembra. O deci će brinuti njihovi učitelji, medicinska sestra i lekar, a dve volonterke Crvenog krsta će za njih organizovati zabavne i sportske programe.

Deca će na Mitrovom polju, koje je na nadmorskoj visini od 694 metara i 250 kilometara udaljeno od Beograda, boraviti do 25. septembra 2019. godine.

Sredstava za oporavak su građani donirali preko uplatnica Crvenog krsta koje su dobili uz majske uplatnice JKP „Infostan“ i uz pomoć drugih solidarnih sredstava.

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim građanima na iskazanoj solidarnosti!


Podsećamo da Crveni krst Beograd redovno organizuje i Obuku osoba koji pomažu starijim osobama u kućnim uslovima.