Penzioner Vučiću: Prestani me ponižavati!

Penzioner Mile Delić je ponovo Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koliko iznosi jednokratna pomoć koju je država uplatila penzionerima. Na uplatnici kojom novac „vraća“, napisao je i poruku: „Prestani me ponižavati!“

Poruka premijeru 2016. – „Milostinju ne želim“

Potpukovnik u penziji Mile Delić postao je poznat široj javnosti kada je krajem novembra 2016. godine Aleksandru Vučiću poštanskom uplatnicom poslao 5.000 dinara. Taj novac je ovaj penzioner tada dobio na ime jednokratne novčane pomoći isplaćene penzionerima Srbije.

Do tada je Vučiću pisao, tokom dve godine, jedanaest puta, ali nije bio dobio nikakav odgovor. Pisao mu je od kada je objavljen predlog Zakona o privremenom načinu uređivanja isplate penzije 2014. godine.

Poručivao je Aleksandru Vučiću: „Molim Vas, penzije nemojte dirati. To je moje stečeno pravo, moja mala imovina. Ne dirajte mi to“.

Na taj način je pokušao da pošalje poruku da mu je država smanjenjem penzije za dve godine otela mnogo više. Vraćanje novca, 5.000 dinara tzv. jednokratne pomoći – bio je izraz njegovog građanskog bunta.

Na uplatnici je 2016. godine napisao i poruku: „Milostinju ne želim!“

„Ja sam strahovito povređen jer ja imam više radnog staža u leđnom položaju aviona nego što on ima uopšte radnog staža u nekoj firmi“, objasnio je tada novinaru N1.

Poruka predsedniku Srbije 2020. – „Prestani me ponižavati“

Iznos koji je penzioner Mile Delić poslao Aleksandru Vučiću isti je i ove godine – 5.000 dinara. Jer baš toliko iznosi jednokratna pomoć koju su i 2020. godine dobili penzioneri Srbije. Razlika je u funkciji koju vrši Aleksandar Vučić, te samim tim je i adresa druga.

Ovog puta, Mile Delić je na poštanskoj uplatnici dodao sledeću poruku:

„Prestani me ponižavati! Vrati oteto!!! Penzioner“

Mile Delić je potpukovnik u penziji, instruktor letenja, pilot na borbenom avionu i bivši profesor na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji, na predmetu Teorija gađanja iz vazduha.

Izvor: Nova.rs
Fotografija: Predrag Popović blog

Podsećamo i na tekstove Mileta Delića: