Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 28. decembra 2015. do 4. januara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 28. decembra 2015. do 4. januara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 28. decembra 2015. do 4. januara 2016. godine

Venera će doprineti lepoj i razdraganoj novogodišnjoj noći. Uživajte u svemu, ali vodite računa i o sebi i o drugima. Opustite se, čeka nas zahtevan početak godine, ali i uvek nove mogućnosti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Tri nebeska tela u vatrenim znacima daju nam podstrek da delamo.

Uran u Ovnu – taman je krenuo direktno kroz Zodijak, te je još snažniji njegov poriv za otkrivanjem novog, za probojem i menjanjem.

Saturn se sada već dobro učvrstio u znaku Strelca – svaka težnja, otkriće, ideal moraju biti oslonjeni na temeljnom radu i posvećenosti ciljuPlamen služi čoveku tek onda kada ga ukroti, kao npr. kada ga stavi u lampu da mu osvetljava put. Za to je potrebno potruditi se, ali je nagrada velika. To nam govori Saturn u Strelcu.

U ponedeljak, ove dve planete dodatno povezuje Mesec u Lavu, trećem vatrenom znaku Zodijaka. Ovo je dečija vera, zagledanost čiste duše u nebo i zvezde. Očekivanje Deda Mraza, možda?

U svakom slučaju, prvi dan sedmice nam donosi entuzijazam i upornost, i cilj i shvatanje načina na koji ga postići. U pozadini svega nalazi se i veza Merkura i Severnog mesečevog čvora u zemljanim znacima – veza koja daje stabilnost našim poduhvatima i sigurnost našim mislima.

Nisu ovo tačne i snažne veze, ali su, za par dana na početku sedmice i na kraju jedne godine, sasvim dovoljne da nas podrže, da ne stanemo ili da odustanemo od polaska – umorni možda, u očekivanju da će bolje biti da se nešto počne od Nove godine.

Ako treba nešto zaokružiti, ako treba nešto početi, nemojte izgubiti dobru energiju prvih dana. Jer, prva polovina narednog, prvog meseca 2016. godine, biće dosta izazovna. Mogućnosti uvek postoje, ali će mnogi biti izazvani da preispituju sebe i druge pre nego što ih iskoriste.

Ponedeljak ne nosi sumnju. Neka je i poslednji u godini, iskoristite entuzijazam koji pruža.

Najjači podsticaj dobijaju: Ovnovi rođeni od 29. marta do 19. aprila, Lavovi rođeni od 31. jula do 18. avgusta i Strelčevi rođeni od 30. novembra do 10. decembra, kao i, nešto manje izraženo, Blizanci rođeni od 29. maja do 9. juna, Vage rođene od 1. do 11. oktobra i Vodolije rođene od 29. januara do 8. februara.

Takođe, oni koji u nabrojanim znacima, od 8. do 18. stepena imaju neku ličnu planetu ili ugao. Ukoliko nemate urađenu natalnu kartu, lako i besplatno je možete uraditi na linku ovde.

Zapravo, ova sedmica donosi mnogo važnije promene na nebu, ali za dešavanja u toku njenog trajanja ove promene neće imati toliko uticaja. U toku ove sedmice, naime, tri planete menjaju znake: Merkur; Venera i Mars.

Sve tri planete su nam veoma važne i daju boju svakodnevici, ali ćemo značajnije, tokom ove sedmice, osetiti samo Venerin prelaz. Čini se da će ona doprineti lepoti novogodišnjeg dočeka. Jer Venera ulazi u znak Strelca u sredu, 30. decembra, u jutarnjim časovima. Taman ćemo imati skoro dva dana za pripreme za doček.

Ukoliko priprema bude bilo. Jer Strelac je znak koji voli sponatnost. Moguće je da će mnogi koji su planirali da ostanu kod kuće u poslednjem momentu rešiti da izađu ili da prihvate poziv prijatelja. Venera u Strelcu označava veselo društvo, ljubav prema čitavom čovečanstvu, bezbrižnu veselost, razigranost i otvorenost. Taman ono što je potrebno za novogodišnje veče.

Ona će praviti i lep aspekt sa Merkurom u Vagi, pa su zagarantovani zanimljivi susreti, razgovori, pesma i ples. Možda čak ove dve planete u dobrom odnosu u ovim znacima doprinesu da bude manje kiča.

Sunce i Neptun će obrazovati lep aspekt još pre poslednjeg dana u godini. Odlično za opraštanje sebi i drugima na svim učinjenim propustima i za pravljenje planova kako da se ostvare snovi.

Mesec i Jupiter će se spojiti u znaku Device u toku novogodišnje noći. Ovo može doprineti opraštanju, ali može i dovesti do preteranog opuštanja i prepuštanja. Mesec/Jupiter u Devici može pokrenuti lavinu nekih sitnica koje nas more i grickaju dušu, pa možemo sebi dati oduška.

Teško da će, sa svim pozitivnim elementima i dobrim odnosom Meseca i Jupitera sa Merkurom, pražnjenje dovesti do bilo kakvih sukoba. To i ne bi bilo u duhu novogodišnjeg dočeka. Ovo pražnjenje bi pre moglo biti udovoljavanje sebi kako bi se oprostilo ili kako bi se problemi zaboravili makar te noći.

Veće količine alkohola jesu deo ove proslave, ali postoji dodatni razlog za oprezMars i Merkur obrazuju izazovni aspekt i to u znacima akcije. Ovo je klasično upozorenje da se vodi računa pri upravljanju motornim vozilima. Sa svim što ovo veče krasi, svađe su mnogo manje izvesne. Ali nema ničega što bi ublažilo ovaj aspekt kada je saobraćaj u pitanju.

Po svemu sudeći, sama novogodišnja noć biće bez padavina, pa bi to mogao biti još jedan razlog za nerazboritost. Igrajte kako Venera svira, zaštitite se od agresije Marsa.

Kao i prethodnih vikenda, i ovaj, prvi u 2016. godini, biće ako ne napet, ono nedovoljno opušten. Kao da nam se ne da da se opustimo, već nas nešto, čak i kad nema obaveza, isuviše okupira da bismo mogli da se odmorimo. Ovo može izaći i na dobro ako nam nakupljanje te energije pomogne da se odgurnemo u dobrom pravcu, da uspemo tamo gde ne bismo ni pomislili da kročimo da nije bilo nečega što nas je nagnalo na tu stranu.

Šta god da je u pitanju, ovo je nešto što će nas, u nekom obliku, pratiti tokom prva dva meseca 2016. Opet su na „udaru“ kardinalni znaci Ovan, Rak, Vaga i Jarac i to najviše Ovnovi rođeni prvih deset dana aprila, Rakovi rođeni od 2. do 13. jula, Vage rođene od 4. do 14. oktobra i Jarčevi rođeni prvih deset dana januara.

Nemojte paničiti, već ste dovoljno očvrsli da ovo iskoristite kao eksploziv koji će vas odbaciti visoko, a ne razneti. Samo, savet svima: čuvajte živce. Što je moguće više, razmišljajte hladne glave.

Božić pripremajte misleći na sve one ljude i sve ono u vašem životu što ga čini vrednim slavljenja. Nemojte se prepuštati stresu oko pripreme. Onda sam Božić gubi smisao.

U subotu će Merkur preći u znak Vodolije, a Mars će u nedelju ući u Škorpiju, znak čiji je tradicionalni vladar. Ovo su značajne promene, ali ćemo o tome pisati narednih sedmica.

Za sada, uživajte u svemu lepom što vam život nudi i ne prepuštajte dizgine. Vi upravljate, bitno je samo da znate gde ste krenuli. Srećni praznici!

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Sunce u Jarcu sekstil Neptun u Ribama
    Merkur u Jarcu kvadrat Mars u Vagi
  • sreda – Venera ulazi u znak Strelca (8:18h)
  • subota – Merkur u ulazi u znak Vodolije (3:21h)
  • nedelja – Mars ulazi u znak Škorpije (15:34h)