Magazin Godine Život i godine

Mladost u starosti – Putopisno veče starijih

Udruženje „Snaga prijateljstva“ – Amity vas poziva na Putopisno veče u Biblioteci grada Beograda, Knez Mihajlova 56 (Rimska dvorana) u utorak, 19. maja 2015. godine u 18 časova.

Tokom putopisne večeri, starije osobe, učesnici Konkursa za najbolju putopisnu priču, čitaće delove svojih priča, koje inspirišu, uče, obogaćuju i na prelep način doprinose promociji aktivnog starenja u Srbiji.

Tom prilikom će biti dodeljene nagrade za najbolje plasirane priče i predstavljena Publikacija Mladost u starosti u kojoj su objavljene najbolje putopisne priče.

Amity je u saradnji sa autorkom putopisa Uzbrdo brza, Bebom Kuka, iniciralo, organizovalo i sprovelo Konkurs sa ciljem da podstakne aktivno starenje u Srbiji kao i da promoviše i od zaborava otrgne bogato životno iskustvo starijih osoba.

Ukupno 56 putopisnih priča i pesama je pristiglo iz 20 mesta i gradova u Srbiji, od autora različitih profesija, godina starosti i različitih iskustava.

Konkursom su nagrađene putopisne priče u pet kategorija:

  1. Najbolja ženska putopisna priča
  2. Najbolja muška putopisna priča
  3. Najbolja priča o putovanju po Srbiji
  4. Najbolja priča o putovanju u inostranstvo
  5. Najbolja putopisna pesma.

Imena nagrađenih autora možete pročitati u tekstu “Izabrane najbolje putopisne priče starijih“.

Putopisno veče u Biblioteci grada Beograda biće prvo od nekoliko planiranih susreta sa autorima priča.


Odlomci iz putopisa “Uzbrdo brza”:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija