Magazin Godine Srbija

Stručni saradnik fonda PIO oteo penzionerima tri miliona

Slika: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (RF PIO)

Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv stručnog saradnika PIO fonda Aleksandra Žunjića zbog sumnje da je u poslednjih godinu dana uzeo oko tri miliona dinara od nekoliko osoba na ime neuplaćenih doprinosa, iako su svi oni imali ispunjen beneficirani radni staž i pravo na penziju.

Protiv Žunjića je najpre prijavu podneo sam PIO fond, a nakon što je tužilaštvo naložilo pokretanje postupka, policija je podnela krivičnu prijavu.

Žunjić je osumnjičen da je sa mesta stručnog saradnika za PIO po međunarodnim ugovorima tokom 2014. i početkom 2015. godine uzimao novac od oštećenih koje je doveo u zabludu tvrdnjama da na taj način plaćaju doprinose koji im fale za ostvarivanje penzije.

Takođe, jednu oštećenu je doveo u zabludu da će nakon izmirenja duga od milion i po dinara dobiti rešenje o porodičnoj penziji. Rešenje je sačinio sam, a novac je zadržao za sebe.

Žunjić se od pokretanja prijave nalazi u bekstvu, piše Blic.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija