Vesti

Matić: Neophodno uključivanje starijih u savremene digitalne tokove

Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije izjavila je u utorak, 12. marta 2018. godine da je neophodno veće uključivanje svih generacija u savremene digitalne tokove jer “digitalizacija doprinosi opštem boljitku društva”.

Sekretarka Matić je na predstavljanju projekta “Sigurna starost”, koji uz podršku Ministarstva sprovodi Fondacija “Tijana Jurić”, naglasila da je uočena potreba da stariji gradjani Srbije steknu i razviju “digitalne veštine”.

“Kao i svi ostali korisnici interneta, penzioneri nisu dovoljno informisani o novim trendovima u virtuelnom prostoru, kao ni o rizicima, odnosno mogućim zloupotrebama. Zbog toga su programi edukacije neophodni i njima, budući da prednosti upotrebe novih tehnologija, mogu da iskoriste samo pod uslovom da su zaštićeni i digitalno pismeni”, smatra Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je prošle godine pokrenulo obuku penzionera za “digitalnu pismenost” i “digitalnu kompetenciju”.

Izvor: Beta
Fotografija: Medija centar


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija