Početna Vesti Saopštenje USPVLS: Milan Krkobabić nema mandat da najavljuje reformu Fonda PIO

Saopštenje USPVLS: Milan Krkobabić nema mandat da najavljuje reformu Fonda PIO

Saopštenje USPVLS: Milan Krkobabić nema mandat da najavljuje reformu Fonda PIO

Na elektronskoj sednici 12. marta 2018. godine, predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) usvojilo je i medijima dostavlja sledeće saopštenje.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
  1. Milan Krkobabić, predsednik PUPS i koalicioni partner SNS, već nekoliko puta zadnjih mesec dana u državnim medijima najavljuje reformu fonda PIO. Smatramo da gospodin Krkobabić nema ni politički i moralni mandat da zastupa penzionere Srbije i najavljuje raspravu o reformi fonda PIO zbog javnosti Srbije poznatih činjenica:
  2. PUPS čiji je predsednik Milan Krkobabić je, oktobra 2014. godine, i pored predizbornih obećanja da to neće, podržala donošenje Zakona o izmenama Zakona o PIO kojim je obustavljeno redovno usklađivanje penzija i podržavljeno upravljanje fondom PIO i Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija kojim su penzije veće od 25 000 smanjene od 1-25%.
  3. Milan Krkobabić je 2. aprila 2016. godine, u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore u Srbiji, penzionerima uputio nemoralne i nezakonite pretnje da „mogu da zaborave na penzije“, ukoliko lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi na izborima 24. aprila.
  4. Posle donošenja zakona o obustavljanju redovnog usklađivanja i smanjenju penzija od 1.11.2014. godine Milan Krkobabić je bezbroj puta zahvaljivao penzinerima što su dobrovoljno pristali da spašavaju državu od bankrota. Niti je neko od penzionera tražio saglasnost za obustavljanje redovnog usklađivanja i smanjenja penzija niti su penzioneri na to pristali. Na takav način je drsko i bezobrazno iznosio neistine i manipulisao sa javnošću Srbije i velikim brojem starih i bolesnih penzionera.
  5. Posle izdaje interesa penzionera, PUPS je postao lažni zaštitnik penzionera Srbije i pretvorio se u istinsko prvatno preduzeće porodice Krkobabić.
  6. Na poslednjim parlamentarnim i delu lokalnih izbora u Srbiji, PUPS nema hrabrosti da nastupa samostalno i tako proveri poverenje koje ima među penzionerima. Zbog toga se krije iza koalicionog partnera SNS koja ga koristi za prljave poslove među penzionerima. One bolje kao što je izrada i podela penzionerskih kartica, zadržava za svoju promociju. Davanjem saglasnosti za donošenje Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, koji je urušio poverenje sadašnjih zaposlenih odnosno budućih penzionera, jer se broj uplata doprinosa PIO na minimalnu osnovicu zbog toga znatno povećao, gospodin Krkobabić nema nikakvog prava da govori o reformi fonda PIO i da učestvuje u njoj. To bi bilo kao da vuku poverite čuvanje jaganjaca ili piromanu da gasi požar koji je izazvao. U dosadašnjem radu u Narodnoj skupštini Srbije i Vladi Republike Srbije, PUPS i Milan Krkobabić nisu pokrenuli ni jednu inicijativu za utvrđivanje sudbine imovine koju je posedovao Fond PIO. Isto tako navedeni su dozvolili da pod netačnom tvrdnjom da budžet fonda PIO država dotira preko 50%, izmenama Zakona PIO, većinsko upravljanje fondom preuzme Vlada Srbije. PUPS kao navodni zaštitnik fonda PIO i deo koalicije na vlasti nije ništa učinio da obveznici uplata doprinosa u fond PIO svoje obaveze izvršavaju.

Isto tako Milan Krkobabić dokazuje da je bez skrupula jer kao invalidski penzioner, nesposoban za rad, obavlja poslove u Vladi Republike Srbije. On uz podršku medija pod kontrolom aktuelne vlasti koristi reformu fonda PIO za stvaranje uništenog rejtinga PUPS među penzionerima.

Na osnovu svega pozivamo gospodina Milana Krkobabića da fond PIO ostavi na miru i omogući da o njemu odlučuju penzioneri i budući penzioneri odnosno sada zaposleni koji uplaćuju doprinose u fond PIO. Može li se uopšte voditi javna rasprava o fondu PIO sve dok se informacije o njegovom poslovanju skrivaju od javnosti? Javnu raspravu o reformi fonda PIO treba da vode eksperti i predstavnici njegovih vlasnika a ne invalidski političari.

Jovan Tamburić, predsednik