Vučić vratio penzioneru Deliću novac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je vratio vojnom penzioneru Miletu Deliću novac. Pet hiljada dinara je poslao natrag baš kao što ih je od Delića i dobio – poštanskom uplatnicom.

Država Srbija je 2016. godine isplatila jednokratnu pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara. Tada je u žižu javnosti dospeo potpukovnik u penziji Mile Delić. Naime, on je taj novac vratio nazad tadašnjem premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, uz poruku: „Milostinju ne želim!“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Mile Delić je bivši instruktor letenja, pilot na borbenom avionu i bivši profesor na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji na predmetu Teorija gađanja iz vazduha.

Penzioner Delić je, tokom 2014. i 2015. godine, jedanaest puta pokušao da kontaktira Aleksandra Vučića. Međutim, kako kaže Delić, odgovora sa druge strane nije bilo. Početak ove bezuspešne komunikacije započeo je kada je predložen Zakon o privremenom načinu uređivanja ispate penzija 2014. godine. Glavni razlog Delićevog protesta bio je smanjenje penzija, čime ga je država oštetila mnogo više od iznosa jednokratne pomoći.

Jednokratna pomoć je i 2020. godine isplaćena najstarijim sugrađanima u istom iznosu od 5.000 dinara. Država je, kako kažu, izašla u susret penzionerima usled krize izazvane pandemijom, i pomogla ih.

I ovoga puta, penzioner Delić je Aleksandru Vučiću vratio novac poštanskom uplatnicom sa istim iznosom. Na uplatnici je napisao poruku „Prestani me ponižavati!“.

Aleksandar Vučić je novac vratio na isti način na koji je Delić njemu već u dva navrata vraćao jednokratnu pomoć za penzionere. Sa adrese Andrićev venac 1, predsednik Srbije je poslao 18. januara ove godine poštanskom uplatnicom natrag novac.

Izvor: Beta
Slika: Standarta Predsednika Republike Srbije