Veteran Drugog svetskog rata (100) oženio svoju ljubav (96)

Veteran Drugog svetskog rata oženio je svoju ljubav. Ta vest je obišla svet jer su se venčali tokom proslavljanja 80-godišnjice ovog događaja. Mladoženja je stogodišnjak, a mlada je samo četiri godine mlađa od njega.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zajedno, imaju skoro 200 godina. Ali su dokazali da je ljubav večna. Veteran Drugog svetskog rata Harold Terens i njegova izabranica Žana Sverlin venčali su se u Normandiji tokom proslava Dana „D“. Dan „D“ se proslavlja 6. juna kada je počelo iskrcavanje skoro 160.000 savezničkih vojnika na obale Normandije. Ove, 2024. godine, obeležena je 80-godišnjica ovog događaja.

Budući da Harold ima 100 godina a Žana 96, njihova svadba je bila veoma zapažena. Još, simbolično – na plaži Normandije, 8, juna! Harold je za taj dan rekao da je najbolji dan u njegovom životu.

Žana i Harold su se upoznali 2021. godine preko njene kćerke i ubrzo su se zaljubili.

Kako prenosi Asošijejted Pres, buduća mlada je, idući na svoje venčanje, rekla: „Ljubav, znate, nije samo za mlade. I mi se zaljubljujemo, a bude tu i malo ‘akcije'“.

Venčanje se odigralo u otmenoj gradskoj skupštini od kamena Karantana. Ovaj gradić je poznat kao poprište žestokih sukoba između padobranskih jedinica Armije SAD i nemačkog Vermahta tokom Bitke za Normandiju. Ta bitka, koja je trajala od 10. do 15. juna 1944. godine, poznata je upravo po nazivu Bitka za Karantan.

Kao i drugi gradovi i sela širom obale Normandije, i Karantan je bio svečano okićen. Dok su se svuda vijorila zastave, veterani pristigli sa svih strana sveta slavljeni su i pozdravljani poput rok-zvezda.

Uz zvuke Glena Milera i druge melodije iz tog perioda, svatovi, od kojih su neki bili obučeni u odeću iz perioda Drugog svetskog rata, bili su poređani više od sat vremena pre venčanja.

Kasnije, novovenčani par je na svečanoj večeri ugostio predsednik Francuske Emanuel Makron. Na toj večeri je bio i predsednik SAD Džo Bajden. Predsednici su im, kako i priliči, poželeli srećan brak.