UGS Nezavisnost: Povećanje plata, topli obrok i regres

UGS „Nezavisnost“ će u subotu, 10. decembra, organizovati protest ispred Vlade Srbije na kome će tražiti povećanje plata u javnom sektoru za 25 odsto, kao i topli obrok i regres za sve.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar, Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ održaće protest ispred Vlade Republike Srbije. Protest pod nazivom „Javni sektor – za veće plate i dostojanstvo profesije“ organizuje se da bi se izrazilo nezadovoljstvo položajem u društvu, uslovima rada i platama.

Konkretno, UGS „Nezavisnost“ ovim protestom zahteva:

  • povećanje plata za 25 odsto za sve zaposlene u javnom sektoru. Smatraju da povećanje treba da dobiju svi „jer su za nas važni i zaposleni u zdravstvu, u obrazovanju, u pošti, državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, pravosuđu, policiji, vojsci, javnim medijskim servisima, ustanovama kulture, komunalnim delatnostima, saobraćaju, telekomunikacijama, socijalnoj zaštiti, predškolskim ustanovama…“
  • bezbedne uslove rada za sve i zaštitu od svih oblika nasilja
  • topli obrok i regres za ceo javni sektor
  • kolektivne ugovore koji će se poštovati
  • da se ne zaposleni ne stide svojih plata već da se sa njima ponose kao što se ponose poslom koji obavljaju

U UGS „Nezavisnost“ smatraju da su ovi zahtevi realni i u interesu kako radnika i sindikata, tako i države Srbije. Srbija je, naglašavaju, zemlja u kojoj žive, plaćaju poreze i doprinose i školuju decu ubeđujući ih da je to zemlja u kojoj ima smisla živeti.

Unapred su se zahvalili kolegama iz privatnog sektora za njihovu podršku i solidarnost. Naglašavaju u svom pozivu na protest da će i zaposleni u javnom sektoru uvek podržati zahteve i borbu zaposlenih u privatnom sektoru.