Tender za nabavku vitamina za penzionere nije sporan

Povodom navoda u medijima, direktorka RFZO decidno tvrdi da tender za nabavku vitamina za penzionere nije sporan. U nabavku su uključeni svi proizvođači iz Srbije izuzev Hemofarma.

Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) kaže da su svi proizvođači iz Srbije bili uključeni u nabavku vitamina za penzionere. Izuzetak je jedino Hemofarm koji nije želeo da učestvuje.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Direktorka RFZO objasnila je da je jedna od devet kompanija bila nosilac kako bi se posao što brže realizovao. Lekovi su nabavljeni po nabavnoj ceni te, kaže, nema govora o bilo kakvoj zaradi kako za državu, tako i kompanije. Zato odlučno tvrdi da u tenderu nije ništa sporno ni sa medicinskog ni sa pravnog stanovišta.

Kako piše Nova ekonomija, kompanije Max Medica, Ervamatin, Slaviamed, Proton System i Goodwill Pharma pozvane su od strane Ministarstva zdravlja da dostave svoje ponude. Osim kompanije Max Medica, sve su dobile posao. Ovlašćeni ponuđač te zajedničke ponude je firma Goodwill Pharma iz Subotice. Osim ovih firmi, u zajedničkoj ponudi učestvovale su i Par Pak, Pharmanova, Esensa, Galenika AD i V&B.

Ugovor je sklopljen 15. marta 2021. Paketi sa vitaminima plaćeni su 7,8 miliona evra bez PDV-a, odnosno 9,4 miliona evra sa PDV-om.

Prvih 700.000 paketa vitamina na adresu treba da stigne na adrese penzionera od ponedeljka, 12. aprila. Ukupno je obezbeđeno oko 1,7 miliona paketa.

Podsećamo, pakete država šalje penzionerima o svom trošku, te penzioneri ne plaćaju dostavu paketa.

Izvori: Nova ekonomija, 021
Fotografija sa Twitter profila Miloša Vučkovića