Sertifikate za tkanje i izradu rukotvorina dobilo više od 40 žena

Tokom projekta „Društveno ekonomska afirmacija žena u uslovima pandemije“ organizovane su tri radionice. U okviru radionica, žene su obučavane za izradu tradicionalnih rukotvorina.

U Palati Srbija priređena je svečanost dodele sertifikata za 40 obučenih žena. Katarina Car iz Sombora, Ivana Jović iz Pančeva i Anica Jelenković iz Sremske Mitrovice su bile najuspešnije među njima. One su prošle obuku u organizaciji Etno mreže i nagrađene su opremom za rad.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ove vredne žene, kroz rukotvorine, šalju lepe misli i želje ka celom svetu, istakla je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Srbije Zorana Mihajlović.

Kroz projekat „Uposlimo 1.000 žena“ zaposleno je 766 žena. Pošto projekat još uvek nije završen do kraja, a pandemija je donela nove posledice po status žena, aktivnosti se moraju dodatno ubrazati.

Potpredsednica Vlade je istakla rodnu senzitivnost i rodnu odgovornost aktuelne Vlade Srbije. Po njenim rečima, to se ogleda po broju žena koja zauzimaju ministarske pozicije i kroz zakone koji se spremaju .

Fondacija za lokalne inicijative Kanade je omogućila realizaciju projekta. Brajan Ebel, zamenik ambasadora te zemlje, izrazio je zadovoljstvo jer se ovim projektom osnažuju žene i brine o devojčicama. Takođe, prenose se i vrednosti koje su bitne toj zemlji.

Iza jedne od radionica stala je i Belgija. Ambasador ove zemlje u Srbiji Kun Adam je rekao da je tokom poseta radionicama bio svedok energije, dinamike i posvećenosti koja je njihov sastavni deo. Dodao je da se tako podstiče borba za rodnu ravnopravnost i prava žena.

Ambasador Izraela Jahel Vilan je istakao projekte u kojima se uspešno sarađuje sa NALED-om. Između ostalog, simbolično je uručen i ček organizacije Izraelske organizacije za međunardonu razvojnu saradnju MAŠAV. Ova organizicija obezbeđuje osnovni materijal za radionice, vunu.

Fotografija: wikimedia
Izvor: ekapija

Podsećamo vas: