Predloženo povećanje zarada negovateljicama

Predloženo je povećanje zarada negovateljicama u gerontološkim centrima zbog nemerljivog doprinosa koje su dale u borbi protiv koronavirusa.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije predložio je povećanje zarada za negovateljice u sistemu socijalne zaštite. Vučić je ovaj predlog izneo nakon konsultacija sa Zoranom Đorđevićem, ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predloženo povećanje zarada negovateljicama iznosi 10 odsto.

Zoran Ðorđević je preneo, za televiziju Pink, razlog predloga povećanja. Aleksandar Vučić je istakao da su nemerljiv doprinos u borbi protiv koronavirusa, pored zdravstevnih radnika. dale upravo negovateljice. One su brinule o najstarijim sugrađanima u geronotološkim centrima tokom pandemije koronavirusa. Ovo je samo, kako je naglasio Vučić, samo jedan od načina da im se država zahvali za trud i predan rad.

„U Srbiji radi oko 1.500 negovateljica i raduje me ova lepa vest, pogotovo kada je predsednik inicijator, jer smatra da je njihov doprinos izuzetno značajan. One su te koje pružaju najveću pažnju i pomoć našim korisnicima“, rekao je Đorđević.

Izvor: Nova

Mogli bi vas zanimati tekstovi: