Danas isplata 100 evra korisnicima socijalne pomoći

Danas počinje isplata 100 evra u dinarskoj protivvrednosti korisnicima novčane socijalne pomoći. I oni mogu dati drugome jednokratno ovlašćenje, baš kao i penzioneri. Isplata penzionerima još uvek nije završena.

Isplata 100 evra za više od 150.000 korisnika novčane socijalne pomoći počela je 21. maja u Banci Poštanska štedionica.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Od otvaranja šaltera u 8 časova ispred ekspoziture Poštanske štedionice u Ulici kraljice Marije u Beogradu formirali su se redovi.

„U Banci Poštanska štedionica jutros smo počeli sa isplatom 100 evra korisnicima socijalne pomoći. Njih ima više od 150.000. Od jutros se isplata njihovog novca odvija bez problema“, rekla je direktorka Poslovne mreže Poštanske štedionice Nataša Marković.

Radno vreme Poštanske štedionice je, samo danas, 21. maja, produženo do 18 časova u svih 185 ekspozitura i šaltera širom Srbije.

Kako bi danas i narednih dana bez problema i stvaranja gužvi građani lakše došli do svog novca, Banka Poštanska štedionica je obezbedila i mobilnu ekspozituru. Mobilna ekspozitura će se, po potrebi, premeštati s lokacije na lokaciju.

Umesto korisnika, novac može podići osoba sa jednokratnim ovlašćenjem

Umesto korisnka jednokratne pomoći, po novac mogu da dođu i ovlašćena lica sa jednokratnim ovlašćenjem. Ovo ovlašćenje (punomoć) važi kako za penzionere, tako i za primaoce novčane socijalne pomoći.

Ovde možete naći obrazac ovlašćenja: Ovlašćena lica mogu podići jednokratnu pomoć

Obrasce možete naći i na sajtovima Narodne banke Srbije i Banke Poštanska štedionica.

Ovlašćenje može biti napisano i rukom s tim što mora da sadrži sve neophodne podatke koje je propisala NBS. Ovlašćenja (punomoć) treba da sadrži: ime i prezime, adresu, broj lične karte i računa primaoca pomoći, te podatke lica koje umesto korisnika dolazi na šalter da novac podigne.

Isplata za penzionere i dalje traje

Kada je reč o isplati 100 evra za penzionere, ona i dalje traje. Od ponedeljka, 25. maja ovu pomoć države na šalterima Poštanske štedionice moći će da podignu i svi ostali građani koji su se prijavili.

Izvor: B92
Fotografija: Penzin