Predlog: 40 odsto prihoda od igara na sreću ranjivim grupama

Predlog novog Zakona o igrama na sreću sadržaće i član kojim se 40 odsto prihoda od igara na sreću izdvaja ranjivim grupama.

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da će Predlog novog Zakona o igrama na sreću obuhvatiti i član kojim se 40 odsto prihoda od igara na sreću izdvaja ranjivim grupama.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„U Predlogu Zakona o igrama na sreću, koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri, biće uvršten član po kojem se 40 odsto prihoda od igara na sreću uplaćuje za finansiranje Crvenog krsta, organizacija osoba sa invaliditetom i drugih udruženja čiji je cilj unapređenje socijalno-ekonomskog i društvenog položaja osoba sa invaliditetom i drugih lica u stanju socijalne potrebe, ustanova socijalne zaštite, sporta i omladine, lokalne samouprave i lečenja retkih bolesti“, navelo je Ministarstvo.

Ministarstvo kaže da udruženja ni bez tog člana Zakona „ni na koji način ne bi bila uskraćena ni za jedan jedini dinar“. Podjednaka sredstva dobijala bi, da nije igara na sreću, direktno iz državnog budžeta Srbije.

Međutim, predstavnici ovih udruženja su izrazili želju da se finansiraju na taj način, a ne direktno iz budžeta. Zato je Vlada, nakon razgovora sa njima, odlučila da prihvati njihovu inicijativu.

Predlogom novog Zakona o igrama na sreću, bilo je planirano ukidanje obaveze države da izdvoji 40 odsto prihoda koji na taj način ostvaruje za finansiranje organizacija koje se bave popravljanjem položaja osoba sa hendikepom i ranjivih grupa.

Izvor: Beta
Slika: Clipart-Library

Ako želite da, uopšteno, radite na svojoj sreći, kažu da je to moguće:

Podsećamo na priču o dobitniku premije na lotou koji je rešio da sav dobitak da u dobrotvorne svrhe:

Zanimljiv tekst koji je, nažalost, uvek aktuelan iako je prošlo pet godina od njegovog objavljivanja je i: Penzija je premija – zato igrajte Loto! Samo, nemojte da vas ljuti, nasmejte se!