Magazin Godine Svet

Penzioner poklanja 40 miliona dolara dobijenih na lotou

Tom Krist iz Kalgarija, Kanada srećan je čovek. Ne zbog toga što je dobio na lotou 40 miliona kanadskih dolara, već zato što zna da mu taj novac ne treba.

Krist je obavešten telefonom još u maju mesecu da je srećni dobitnik. Sve do ovog ponedeljka, 16. decembra, krio je od svih ovu informaciju, nije rekao čak ni svojoj deci. Objasnio je da se nadao da može jednostavno da prebaci novac na račun dobrotvornih organizacija. Da, daće sav novac u dobrotvorne svrhe.

Pošto je pravilo ove igre na sreću u Kalgariju da se dobitnici velikih suma fotografišu, on je morao da odustane od anonimnosti. Doduše, slikao se sa kačketom i naočarima za sunce. Decu je obavestio i oni nemaju ništa protiv njegove odluke.

Tom Krist je posle 44 godine rada u jednom elektropreduzeću, otišao sa menadžerskog mesta u penziju. Prihodi su mu više nego dovoljni, deca su mu zbrinuta, a pre dve godine je, posle 33 godina braka, od raka preminula njegova 57-godišnja supruga. Borila se hrabro šest godina protiv ove bolesti.

Krist će, zajedno sa svojom decom, novac dobijen na lotou uplaćivati iz fonda koji je osnovao u fondove dobrotvornih organizacija koje bude u toku vremena birao. Prvi na spisku su Kanadsko udruženje za borbu protiv raka i Kalgarijev centar za istraživanje raka.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija