Elektronski zahtev za parking za osobe sa invaliditetom

Elektronski zahtev za parking za osobe sa invaliditetom za narednu godinu može se podneti na portalu eUprava, saopštila je Vlada Srbije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografijamarianne bos za Unsplash

Kako je Vlada Republike Srbije saopštila 7. decembra, osobe sa invaliditetom mogu da podnesu elektronski zahtev za parking za 2023. godinu na portalu eUprava. Pri tome, kako navode, ova usluga omogućena je korisnicima u 51 gradu i opštini u Srbiji.

Na portalu eUprava, zahvaljujući Kancelariji za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Srbije, dostupna je elektronska usluga za podnošenje zahteva za povlašćeni parking.

Kako podsećaju na sajtu Vlade Srbije, prva elektronska usluga u Srbiji namenjena isključivo osobama sa invaliditetom je inicijativa predsednice Vlade Ane Brnabi. Ova usluga je pokrenuta decembra meseca 2021. godine. Procedura, koja je nekada bila spora i komplikovana, sada omogućava da se dobije parking nalepnica bez odlaska i na jedan šalter.

Od 2021. godine, približno 18.000 osoba sa invaliditetom ima mogućnost da podnese zahtev i primi nalepnicu. Ova nalepnica omogućava osobama sa invaliditetom besplatno, neograničeno parkiranje. Parking karta i rešenje im stižu na kućnu adresu.

Izvor: Vlada Republike Srbije