Oporavak socijalno ugrožene dece na Mitrovom polju

Akcijom „Pokažimo im šta zaista znači ljubav“ Crvenog krsta Beograd, prikupljena su sredstva za oporavak socijalno ugrožene dece.

Crveni krst Beograd je i ove, 2019. godine, pokrenuo akciju „Pokažimo im šta zaista znači ljubav„. Ovom akcijom Crveni krst Beograd, zajedno sa građanima i kompanijama, prikuplja sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta – „Oporavak socijalno ugrožene dece“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U ponedeljak, 5. avgusta 2019. godine, u 8 časova kreće iz ulice Admirala Geprata preko puta Vaznesenjske crkve u Beogradu, prva grupa od 77 dece koja žive u osam beogradskih opština. Deca su iz siromašnih porodica i uzrasta su od osam do trinaest godina. Sa njima će biti pet vaspitača, tri volonterke Crvenog krsta Zvezdara i Voždovac i lekarka. Oni će brinuti o njima i za njih organizovati zabavne i sportske programe.

Smeštaj je odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju. U okviru odmarališta nalaze se i tereni za male sportove, tri terena za odbojku na pesku i bazen. Bazen se puni prirodnom toplom vodom do 25 stepeni mineralnog sastava.

Deca će na Mitrovom polju, koje je na nadmorskoj visini od 694 metara i 250 km udaljeno od Beograda, boraviti do 12. avgusta 2019. godine.

Do 1. avgusta 2019. godine donacijama fizičkih i pravnih lica prikupljeno je 3.134.212 dinara. Ukupno 7.303 domaćinstava je uplatilo novac preko uplatnica Crvenog krsta koje su dobili uz majske uplatnice JKP Infostan. Sredstva se prikupljaju za oporavak (prevoz, smeštaj i ishranu) 155 dece koja će boraviti u dve smene na Mitrovom polju.

Takođe, grad Beograd – Sekretarijat za socijalnu zaštitu je kroz finansiranje programa „Pomoć marginalizovanim grupama stanovništva na teritoriji grada Beograda“ pomogao u opremanju dece za oporavak.

Druga grupa dece će boraviti na Mitrovom polju od 12. do 19. avgusta.

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj solidarnosti!


Podsećamo da Crveni krst Beograd redovno organizuje i Obuku osoba koji pomažu starijim osobama u kućnim uslovima.