Na sahrane može samo najuža porodica

U toku trajanja vanrednog stanja, na sahrane može da dođe samo najuža porodica, i to bez prisustva starijih od 65 godina.

U Javnom komunalnom preduzeću Pogrebno iz Subotice sugerišu da bi činu sahrane trebalo da prisustvuju samo članovi najuže porodice i svešteno lice. Vesna Prćić, direktorka JKP Pogrebno navodi da mere Vlade Srbije o ograničavanju okupljanja građana važe i na otvorenim i u zatvorenim prostorima. Ove mere se, dakle, odnose i na „poslednji ispraćaj“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

JKP Pogrebno upozorava i da sahrane nisu izgovor da stariji od 65 godina napuste svoje domove i samoizolaciju.

U uslovima vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije građanima starijim od 65 godina, kao najugroženijoj grupi, zabranjen je izlazak iz domova.

Javno komunalno takođe upozorava građane da se tokom vanrednog stanja ne okupljaju u većem broju oko grobnog mesta. Naročito ne bi trebalo da se okupljaju oko grobnih mesta uz iznošenje hrane ili pića.

JKP Pogrebno sprovodi i mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica. Kažu da je tokom sahrane obezbeđena i mogućnost dezinfikovanja ruku.

Rad JKP Pogrebno Subotica
u vreme vanrednog stanja

JKP Pogrebno Subotica prilagodilo je poslovanje i radno vreme novonastaloj situaciji. U prostorije Pogrebnog mogu ući najviše dve osobe za koje dolaze za organizaciju sahrane, ugovaranje usluga, prodaju pogrebne opreme i prateće komunalne poslove.

Radno vreme je:

  • od 7 do 15 časova – radni dani
  • od 7 do 13 časova – subota
  • od 8 do 2 časova – nedelja.

Za slučaj nastupanja smrti, radi prevoza pokojnika, organizovano je dežurstvo. Dežurne su, tokom 24 časa, telefonske linije: 024 66 55 44 i 062 66 55 40.

Izvor: Mondo

Kad je u pitanju sahranjivanje, da podsetimo:

Sve veći broj ljudi podrazumeva i sve veći broj potrebnih mesta za sahranjivanje. Rešenje postoji, treba ga samo potražiti otvorenog uma. O tome u tekstu:

Podsećamo i na članke u vezi sa zakidanjem naknade za pogrebne troškove poljoprivrednim penzionerima: