Konkurs „Najbolji međugeneracijski selfi“

Tim za volontersku podršku građanima Zvezdare Volonterskog servisa Zvezdare raspisuje konkurs na temu „Najbolji međugeneracijski selfi“. Pravo učešća na konkursu imaju sugrađani svih generacija sa Zvezdare i drugih opština.

Povodom obeležavanja 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih i organizovanja 9. „Dana seniora na Zvezdari“, Tim za volontersku podršku građanima Zvezdare Volonterskog servisa Zvezdare raspisuje konkurs na temu „Najbolji međugeneracijski selfi“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pravo učešća na konkursu imaju sugrađani svih generacija sa Zvezdare i drugih opština. Cilj konkursa je da selfijima, koji su snimljeni telefonom ili foto-aparatom, promoviše vrednost porodice, međugeneracijskog poštovanja, druženja i zajedničkih aktivnosti, kulture starenja i pozitivne slike o starosti, starenju i starijim ljudima.

Fotografišite svoje unuke, bake, deke, roditelje, decu, prijatelje… Fotografišite zajedničke trenutke, svakodnevni život, rad i odmor, izlete, slavlja, druženja i zajedničke aktivnosti koje promovišu temu koju je Konkurs propisao.

Svojim selfijima pošaljite poruku svim generacijama da je snaga svakog pojedinca, porodice i zajednice u afirmisanju porodičnih vrednosti i međugeneracijskom poštovanju, podršci i razmeni. Neka vaši selfiji budu trenutak za sećanje članova vaše porodice, primer šta sve možemo zajedno da uradimo i inspiracija svima da više vremena i truda uložimo u zajednički život.

Propozicije Konkursa „Najbolji međugeneracijski selfi“

Autori svoje selfije u elektronskoj formi treba da pošalju na adresu: volonterski.servis@zvezdara.org.rs najkasnije do 15. avgusta 2019. godine.

Žiri će izabrati, nagraditi i izložiti najuspešnije fotografije na izložbi pod nazivom „Najbolji međugeneracijski selfi“. Ova izložba biće organizovana u okviru manifestacije 9. „Dani seniora na Zvezdari“ koja će biti održana od 23. do 27. septembra 2019. godine.

Autori mogu poslati najviše tri svoja selfija koje treba da potpišu (ime i prezime, adresa stanovanja, kontakt i godine života). Sa najviše 15 reči treba da opišu sadržaj svakog poslatog selfija.

Učešćem u Konkursu, odnosno slanjem svojih fotografija, smatraće se da je učesnik dao saglasnost da se one koriste (objavljuju, prikazuju i sl.) i to bez naknade i vremenski neograničeno za potrebe objavljivanja rezultata Konkursa kao i promocije manifestacije „Dani seniora na Zvezdari“ i međugeneracijske solidarnosti i razmene kao socijalne i kulturne vrednosti.

Dodatne informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 8 do 10 časova putem telefona broj 011 3405 954.

FotografijaGlenn Carstens-Peters za Unsplash


Selfi ili selfie (od engl. self: sopstvo) – fotografija na kojoj neko fotografiše sebe ili sebe s drugim osobama držeći fotoaparat ili mobilni telefon, odnosno smartfon.

Felfi ili felfie (family: porodica + selfie) – fotografija porodice koju je slikao jedan njen član koji se tkođe nalazi na fotografiji, odnosno selfi porodice (ovaj pojam se koristi i za lažni selfi i za selfi sa mačkom/mačkama)


Zanimljivi tekstovi: