Ko i kada dobija novčanu pomoć u maju

Građani Srbije saznali su od Aleksandra Vučića na njegovom profilu na Instagramu ko i kada dobija novčanu pomoć u maju.

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije saopštio je putem društvene mreže Instagram da će u maju mesecu početi isplata novčane pomoći građanima.

Evo ko i kada dobija novčanu pomoć

Pomoć će, kako je naveo Vučić, prvi penzioneri. Penzioneri, državljani Republike Srbije, novčanu pomoć dobijaju u četvrtak, 6. maja. Ostali građani će novčanu pomoć dobiti kasnije tokom meseca maja.

„Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali i rezultate uspeha srpske države“, rekao je u video snimku objavljenom na Instagramu Aleksandar Vučić.

Nakon što 6. maja bude isplaćeno po 30 evra pomoći svim penzionerima, dan kasnije će se isplatiti novac korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija. Ovi građani nije trebalo da se prijave za pomoć, već je dobijaju automatski.

Zatim će 10. maja biti isplaćeno 50 odsto minimalca preduzetnicima – malim, srednjim i velikim preduzećima.

Ostali građani Republike Srbije koji su se prijavili za novčanu pomoć, mogu da očekuju da će isplata po 30 evra početi 12. maja. Nakon 20. maja, država Srbija će početi sa isplatom druge tranše od 600 evra za autoprevoznike.

Pomoć za građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji

Aleksandar Vučić je u ovom obraćanju putem video-zapisa na Instagramu najavio i pomoć za građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji.

„Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji.“

Predsednik Srbije je zaključio da je sve ovo moguće zahvaljujući strpljenju, radu i trudu građana.

Izvor: RTS
Fotografija: Penzin.rs