Kad imate samo još jednu neispunjenu želju: da budete uhapšeni

Da li ste se nekad pitali kako je to biti uhapšen? To su nedavno saznale Džouzi i En iz Britanije kad im se ostvarila poslednja želja.

Jedna od najvećih britanskih policijskih jedinica je 22. juna 2019. uhapsila 93-ogodišnju gospođu jer je to bila njena poslednja želja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„Veliko hvala @gmpolice za ‘hapšenje’ moje bake Džouzi danas. Ona ima 93 godine i njeno zdravlje je sve lošije i želela je da bude uhapšena za nešto pre nego što to bude prekasno. Ima zlatno srce i veoma je uživala. Hvala što ste joj ispunili želju“, objavila je Pem Smit na Twitter-u 22. juna 2019.

Policija Mančestera je rekla za SCMP da im je prišla žena sa čudnim zahtevom nekoliko nedelja pre samog „hapšenja“.

„Spomenula je da njena 93-ogodišnja baka ima zahtev za koji se nada da ćemo pomoći da se ispuni.“

Glavni inspektor Denis Paj je rekla:

„Ono što nas najviše podstiče u poslu jeste naša lokalna zajednica i to kako možemo da je podržimo. U ovom slučaju, i to za kratko vreme, uspeli smo da ostvarimo želju jednoj starijoj gospođi i da joj pružimo dan koji neće zaboraviti. Drago nam je da smo uspeli da je nasmešimo.“

U Japanu, sa druge strane, starije usamljene osobe sve češće prave prekršaje, pa čak i ozbiljna kriminalna dela, kako bi završile u zatvoru:

Ovo nije prvi put da se ovako nešto desilo. U martu 2019, En Broukenbrau, 104-ogodišnjoj gospođi, takođe se ostvarila želja da je policija „uhapsi“.

Na Međunarodni dan sreće, En je bila uhapšena jer je „dobar građanin“. Kada je bila upitana da li hoće da budu uključene sirene, ona je rekla: „Da, molim vas!“

Na kraju njenog „hapšenja“, gospođa Broukenbrau se slikala sa policijskim šeširom i ogromnim osmehom.

„Imala sam divan dan, bilo je veoma zanimljivo. Ništa mi se slično nije desilo. Stavili su mi lisice, sve sam doživela“, rekla je gospođa Broukenbrau.

Podsećamo i na slučaj starijeg para koji je zbog usamljenosti pozvao policiju:

Izvori: SCMP, News Corp
Fotografija: Objava Pem Smith na Twitter-u