Isplata 100 evra – poslednji dani

Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, završava se. Poslednje uplate stižu na račune i rešavaju eventualni prigovori.

Isplata jednokratne novčane pomoći u visini od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti završava se 8. juna.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Prvo je isplata ove novčane pomoći počela automatski za oko 1,7 miliona penzionera 15. maja. Za oko 160.000 korisnika novčane socijalne pomoći isplata je počela 21. maja.

Ostali građani su, ukoliko su želeli da prime novčanu pomoć, morali da se prijave. Za sve njih koji su se prijavili telefonom ili preko sajta Uprave za trezor isplata novčane pomoći je počela 25. maja.

Krajnji rok za prijavu bio je 5. jun. Građanima koji su se prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen na račune banaka.

Iznos od 100 evra deo je paketa pomoći države građanima i privredi. Ukupni iznos paketa pomoći je 5,1 milijardu evra.

Novčanu pomoć države od 100 evra, prema podacima Ministarstva finansija, dobilo je do sada oko 6,2 miliona građana na svoje račune.

Ako ne znate koju ste banku odabrali

Veliki broj građana ne zna koju je banku odabrao prilikom prijave za novčanu pomoć od 100 evra. Zbog toga je Ministarstvo finansija dodalo novu opciju na portalu idp.trezor.gov.rs

Za sve one kojima je u statusu napisano da je uplata izvršena, a ne znaju gde, odnosno u kojoj banci, postoji rešenje.

Nakon što se odabere opciju „Prijavi problem“, pojaviće se opcija „Ne znam u kojoj banci mi je izvršena uplata“. Nakon što građanin odabere ovu opciju, biće mu odgovoreno u najkraćem roku.

Vremensko ograničenje za podizanje novca ne postoji. Takođe, ne postoji način ni da država uplaćeni novac povuče. Dakle, građani novac mogu da podignu kada oni to budu želeli.

Izvor: Biznis Telegraf
FotografijaChristian Dubovan za Unsplash

Podsećamo: