Novčana pomoć za preostalih 650.000 penzionera – 19. maja

Jednokratna novčana pomoć za preostalih 650.000 penzionera biće uplaćena 19. maja. Tog istog ili narednog dana, penzioneri će moći da podignu najavljenih 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Uprava za trezor Ministarstva finansija prebaciće rano ujutru 19. maja, sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći od 100 evra za preostalih 650.000 primalaca penzija. Ovo je saopštio Siniša Mali, ministar finansija dan pre najavljene uplate.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Novinske agencije, te zatim mediji u Srbiji, preneli su objašnjenje Siniše Malog koje je on objavio na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

Nakon što Republika Srbija prebaci sredstva bankama, izvršiće se rasknjižnjavanje na tekuće račune penzionera. Na taj način će, kako objašnjava Mali, sredstva biti na računima ostalih penzionera tog istog dana, a najkasnije sutradan.

Mali je objasnio da je 15. maja isplaćeno 100.000 penzionera „koji imaju račune u poslovnim bankama. Narednog dana, dalje objašnjava, uplaćeno je za 950.000 penzionera koji imaju tekuće račune u banci Poštanska štedionica.

Izvor: Politika
Fotografija: Mačka koja donosi novac, Alain Pham za Unsplash

Podsećamo: