Podela 20000 dinara svim penzionerima – pecanje glasača u kampanji SNS

USPVLS smatra da je podela 20000 dinara svim penzionerima pecanje glasača u kampanji vladajuće stranke neposredno pred izbore 2023. godine.
Prenosimo Saopštenje ovog udruženja penzionera.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija: Penzin.rs

Bivši predsedniče SNS, uopšte nismo iznenađeni što opet, koristeći novac svih građana, pokušavate da ostanete na vlasti i izbegnete sudsku odgovornost za ekonomsko i svako drugo uništenje države.

Deo građana odlazi iz Srbije i zbog uništenog penzijskog sistema koji ste oteli njegovim vlasnicima i koji sada zavisi od vaših političkih potreba i volje. U državi siromaštva veoma je mali broj građana koji se ne obraduje novčanoj pomoći što vi nemoralno i nezakonito koristite u predizbornoj kampanji stranke čiji ste član.

Novčana pomoć će očekivano dobro doći najsiromašnijim penzionerima, ali nisu izbori svaki mesec da oni žive samo od nje. Oni očekuju, a imaju i ustavno pravo, da država neprekidno obezbeđuje njihov dostojanstven život što vi kao „država“ ne činite.

Obraćamo se na ovakav način jer se u medijima neprekidno predstavljate kao neko ko o svemu odlučuje i ko je za sve dobro, jedini zaslužan. U objašnjavanju siromaštva u kojem žive građani, vi uvek pronađete krivce u dušmanima van granica i vlastodršcima pre vas a nikada u bahatosti, neznanju i kriminalu sopstvene vlasti.

Da ste mislili na pravdu i dostojanstvo penzionera, ne biste smanjili izvorne prihode Fonda PIO za oko osam odsto, smanjenjem stope doprinosa PIO za dva odsto ili za oko 480 miliona evra godišnje, koliko ste smanjili obaveze poslodavaca prema Fondu PIO umesto prema budžetu. Ta suma je dovoljna za izjednačavanje i povećanje najniže penzije na 26.000 dinara za oko 600.000 penzionera i ukidanje trajnog i neustavnog umanjenja penzija prevremenim starosnim penzionerima sa 40 godina staža.

A 285 miliona evra koje sada bacate iz helikoptera moglo je biti podeljeno penzionerima koji imaju penziju manju od prosečne, ali ste to podelili svim penzionerima da bi među njima pecali svoje glasače.

Novac koji ste oteli smanjenjem penzija od 2014. do 2018. godine, oštećenim penzionerima i njihovim naslednicima, očigledno, vraća će neka buduća, sposobnija, poštenija i moralnija vlast kao što su posle 2000. godine vraćane i zaostale penzije i opljačkana devizna štednja.

Posebna je ironija što će, novac od kredita koji delite u predizbornoj kampanji, vraćati i naši potomci!

Jovan Tamburić, predsednik
Udruženja sindikata penzionsianih vojnih lica Srbije