Početna Magazin Godine Horoskop za subotu, 16. maj 2015. godine

Horoskop za subotu, 16. maj 2015. godine

Horoskop za subotu, 16. maj 2015. godine

Nađite načina da danas, makar jedan delić dana, uživate u društvu onih koje volite i radeći ono što volite.

Jučerašnje tenzije se osećaju i osećaće se još par dana. Međutim, danas imamo tako lep aspekt između dve planete, pokrovitelja umetnosti i lepote – Venere i Neptuna, da je greh ne iskoristi ga.

A ovaj aspekt se lako može propustiti. Nema ništa što bi nas podsticalo da uživamo u momentu kada smo ophrvani problemima.

Zato budite odlučni da iskoristite dan, da vam ne promakne dobra šansa ne samo za uživanje u lepoti i ljubavi, već i šansa da sebe naoružate pozitivnom energijom za „nove radne pobede“.

Ovaj dan je dobar i za druženje sa prijateljima i uopšte za kontakte sa ljudima, ali ako imate nekog posebnog u svom životu, najbolje bi bilo posvetiti toj osobi što više svog vremena.

Uživajte zajedno u svemu onome što vas ispunjava lepotom. To može biti i umetnost kao lepota koju je otelotvorila ljudska ruka ili priroda koju je otelotvorila božja ruka. Ili i jedno i drugo. Muzika, film, pozorište, ples…

Najjednostavnije, možete čak subotnji ručak servirati drugačije, potruditi se oko detalja i npr. izneti desert iznenađenja i zatim zajedno otići u šetnju. Dovoljno.

Ali, ako imate mogućnosti, pustite slobodno mašti na volju. I za lepotu u životu treba se boriti. Borite se protiv svoje potrebe da se prepustite problemima i protiv svakog ko vam, uz bilo kakvo opravdanje, osporava pravo da sreću tražite u lepoti i umetnosti.

Mnogi zaziru i od pozitivnih aspekata Neptuna jer on zavodi i zamagljuje rasuđivanje. To je i slika našeg društva koje ceni logiku, a maštu i veru gura u drugi plan ili ih zatire.

Nema potrebe da se plašite da ćete preterati. Tu su svakodnevne brige i problemi koji će vas sačekati da vas podsete i vrate na zemlju. Ali ako vam se pruža prilika da se makar na tren nađete među oblacima, ne propuštajte je.

Za one koji su sami, današnji dan bi mogao doneti nova poznanstva. Ni tu ne mislimo da je potrebno stavljati upozorenje da će neko biti zaveden i zanesen.

Onima koji su isuviše kritični i koji prvo vide sve mane, pre nego što i dozvole čoveku da pokaže svoje vrline, ovaj aspekt možda može da pomogne da malo spuste kriterijume i gard. Ovaj dan olakšava zaljubljivanje. Olakšava, ali ne podstiče.

Ipak, ako danas upoznate nekog ko bi mogao biti nešto više od priče o lepo provedenom danu, dozolite sebi vreme da tu osobu bolje upoznate pre nego što rešite da se vežete. Ne zbog Neptuna, već zbog Merkura koji usporava pripremajući se da krene unazad.

Razgovarajte i upoznajte kroz razgovor tu osobu koja vas je razoružala danas, da biste izgradili stabilnu vezu, ako je suđeno, sutra kada Merkur krene direktno – od 12. juna.

Dugotrajni astrološki uticaji: