Horoskop Magazin Godine

Horoskop za sredu, 17. decembar 2014. godine

Merkur

Naredne, skoro tri nedelje, Merkur će biti u znaku Jarca. Merkur u ovom znaku obeležava period ozbiljnih razgovora, disciplinovanog rada i opreznog delovanja.

Danas znak Jarca dobija još jedno „pojačanje“. Nije da je to ovoj kardinalnoj, zemljanoj energiji posebno potrebno, ali u svakom slučaju ne škodi, a nama nudi mogućnost da lakše izrazimo svoje potrebe i, zašto da ne, budemo realni u beleženju svojih ciljeva za narednu godinu.

Merkur se relativno brzo kreće, pa u jednom znaku u proseku boravi oko tri nedelje. Danas ulazi u znak Jarca iz koga će izaći 5. januara 2015. godine.

Pred nama je period ozbiljnih misli i praktičnih razgovora. Ovo nije vreme za spekulacije.

Ovo je vreme rešenosti da se završe praktične stvari i reše neposredni problemi, problemi koji su tu, tik ispred nas, a koje guramo u stranu kao nebitne ili isuviše dosadno-zamorne da bismo ih rešavali. Takvim problemima sada pristupamo ozbiljno i disciplinovano. Svi poslovi koji zahtevaju snažnu koncentraciju, sada se lakše završavaju.

Generalno, mnogo smo obazriviji i ne prihvatamo olako nove ideje koje nemaju jako uporište u postojećem poretku stvari. Ozbiljniji smo i oprezni i, ako preuzimamo rizike, oni su dobro proračunati.

Osobe koje su isuviše rigidne i preobazrive ovaj uticaj može dodatno opteretiti i sputati, iako se u opštoj atmosferi koju stvara Merkur u Jarcu lakše snalaze.

Osobama koje su avanturisti željni izazova i neprestanih, čak i sasvim nepredvidivih, promena, ovakva atmosfera manje prija, ali im zapravo može pomoći da malo smire porive i bolje sagledaju situaciju i proračunaju rizike.

Astrologija nam služi da lakše prepoznamo znakove na putu. Na nama je da odlučimo kojim ćemo putem ići.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija