Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 17. decembar 2014. godine

Horoskop za sredu, 17. decembar 2014. godine

Horoskop za sredu, 17. decembar 2014. godine

Naredne, skoro tri nedelje, Merkur će biti u znaku Jarca. Merkur u ovom znaku obeležava period ozbiljnih razgovora, disciplinovanog rada i opreznog delovanja.

Danas znak Jarca dobija još jedno „pojačanje“. Nije da je to ovoj kardinalnoj, zemljanoj energiji posebno potrebno, ali u svakom slučaju ne škodi, a nama nudi mogućnost da lakše izrazimo svoje potrebe i, zašto da ne, budemo realni u beleženju svojih ciljeva za narednu godinu.

Merkur se relativno brzo kreće, pa u jednom znaku u proseku boravi oko tri nedelje. Danas ulazi u znak Jarca iz koga će izaći 5. januara 2015. godine.

Pred nama je period ozbiljnih misli i praktičnih razgovora. Ovo nije vreme za spekulacije.

Ovo je vreme rešenosti da se završe praktične stvari i reše neposredni problemi, problemi koji su tu, tik ispred nas, a koje guramo u stranu kao nebitne ili isuviše dosadno-zamorne da bismo ih rešavali. Takvim problemima sada pristupamo ozbiljno i disciplinovano. Svi poslovi koji zahtevaju snažnu koncentraciju, sada se lakše završavaju.

Generalno, mnogo smo obazriviji i ne prihvatamo olako nove ideje koje nemaju jako uporište u postojećem poretku stvari. Ozbiljniji smo i oprezni i, ako preuzimamo rizike, oni su dobro proračunati.

Osobe koje su isuviše rigidne i preobazrive ovaj uticaj može dodatno opteretiti i sputati, iako se u opštoj atmosferi koju stvara Merkur u Jarcu lakše snalaze.

Osobama koje su avanturisti željni izazova i neprestanih, čak i sasvim nepredvidivih, promena, ovakva atmosfera manje prija, ali im zapravo može pomoći da malo smire porive i bolje sagledaju situaciju i proračunaju rizike.

Astrologija nam služi da lakše prepoznamo znakove na putu. Na nama je da odlučimo kojim ćemo putem ići.