Horoskop Magazin Godine

Horoskop za utorak, 16. decembar 2014. godine

Vaga

Promene u svetu oko nas danas ostavljaju snažniji trag na nama. Potrebna nam je podrška, ali je moguće da ćemo je i sami pružiti drugima.

Ako ste čitali horoskop za ponedeljak, 15. decembar, jasno vam je da se uticaj kvadrata koji je tu opisan proteže na daleko duži period od jednog dana.

Ali danas je uticaj dve generacijske planete koje obrazuju taj kvadrat (Urana i Plutona) povezan sa onim najintimnijim u nama, onim delom naših bića koje opisuje Mesec. Zato će se danas u velikoj meri osetiti tenzija zbog dešavanja i problema koji se gomilaju već izvesno vreme.

Sasvim je moguće da ćemo taj osećaj teskobe nositi u sebi ne pokazujući ga otvoreno nikome, ali da će te lične, neiskazane drame ostaviti traga na ovom danu jer je nemoguće uopšte ne osetiti čoveka do sebe i njegovu brigu i tugu, čak i kada smo zaokupljeni sopstvenim.

Nalazimo se tu gde jesmo. Nije lako nositi se sa svakodnevnim brigama nebitnim u nekom višem poretku stvari, ali presudnim za naše male živote. Nije lako, ali je neophodno.

U toj svakodnevnoj borbi često nam se čini da smo sami, neshvaćeni, a retko i mi odvajamo vreme da oslušnemo druge i da se nađemo kao podrška u njihovoj borbi i muci. Ali smo ipak tu jedni za druge.

Ako i ne primetimo uvek da je prijatelju potrebna podrška, ponekad se osvrnemo na muku skoro potpunog stranca, jedva poznanika. Nesebična pomoć koju pružamo u tim trenucima iznenadne osvešćenosti iskupljuje nas za onu, nazigled, nebrigu za nama bliske i drage ljude.

Ovo je takav dan. Dan kada možemo osetiti onako snažno, neposredno, da nam je teret koji već dugo nosimo izuzetno težak i da smo na izmaku snaga, ali i dan kada možemo primetiti muku drugih i pružiti im podršku. Prijatelju ili slučajnom prolazniku kroz naš život, svejedno. Svako je vredan naše pomoći. Pomaganjem drugima, jačamo sebe. Zajedno, lakše menjamo svet u kome živimo.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija