Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 15. maj 2015. godine

Horoskop za petak, 15. maj 2015. godine

Horoskop za petak, 15. maj 2015. godine

Zanimljivo da okvir za današnji dan čini boravak Meseca u Ovnu i njegovo povezivanje aspekta koji je obeležio godine iza nas i koji će, iako je za nama, odjekivati još izvesno vreme kroz naše društvo.

Reč je o kvadratu između Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu (v. linkove na kraju teksta). Danas će Mesec prvo napraviti kvadrat sa Plutonom, a zatim će se, nekoliko sati kasnije, spojiti sa Uranom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ne samo što je moguće da smo planove za postizanje određenog cilja ili i samo delovanje u željenom pravcu započeli još pre par godina, već je moguće i da se sve ono što se dešava na velikom planu prethodnih godina, sada ponovo odražava na naše lične, ljudske planove.

Ako i jeste tako, treba se fokusirati na ono što je u našoj moći da promenimo. Budemo li razmišljali o situaciji u društvu, državi, svetu i o pitanjima na koje ne možemo direktno da utičemo, samo ćemo sebe dodatno izložiti stresu.

Saturn je taj koji zaustavlja, ali on nikada ne sprečava dalje kretanje da bi nas učinio nemoćnim (iako je to često prvi osećaj koji imamo u takvim situacijama), već da bi nas upozorio da nešto nismo dobro uradili.

Toga, naravno, retko kad na taj način, u tom momentu, budemo budemo svesni. Svesni smo samo spuštene rampe na putu. A nama se žuri. Eto frustracije.

Poenta nije da se jednostavno pomirimo sa situacijom, već da situaciju osmotrimo iz drugog ugla. Zastoj služi da bismo mi nešto utvrdili ili ispravili pre nego što nastavimo dalje.

Ovaj aspekt služi i da nam pomogne da nam bude jasnije šta su naši dugoročni planovi.

Kako ove dve planete – Mars i Saturn, sada tranzitiraju znakovima Blizanaca i Strelca, dobijamo i priliku da vidimo gde je potrebno uskladiti naše razmišljanje sa našim idealima.

Da ponovimo ono što smo već napomenuli u horoskopu za utorak uz priču o Marsu u Blizancima: jednom kada se oslobodimo uticaja Saturna (od početka sledeće sedmice), ionako hitar, blizanački Mars dobija dodatno ubrzanje. Tako da ćemo nadoknaditi čekanje na rampi, što se vremena tiče.

Ukoliko ne iskoristimo vreme čekanja da popravimo i ojačamo ono što je potrebno, taj propust možda kasnije nećemo moći da ispravimo. Zato, danas i tokom dana koji slede, usredsredite se na temu, ne na pravac i brzinu.

Ne pokušavajte da zaobiđete problem. To ste verovatno već uradili, pa je sada iskrsao kao blokada na putu.

Bez obzira na to što i ovaj aspekt možemo posmatrati sa pozitivne strane, on neminovno donosi povećanje napetosti. Dan bi mogao biti prilično neprijatan i pun nervoze.

Trudite se da ne dolivate ulje na vatru i da ne nalazite ventil za sopstvene frustracije u svađi. Napadajte problem, nikako nemojte napadati ljude. Već sutrašnji dan nam donosi olakšanje i neke nove snove.

Dugotrajni astrološki uticaji: