Fejsbuk rasplamsava stare ljubavi kod starijih od 50

Kako stariji od 50 godina koriste Fejsbuk i zašto ih je sve više na ovoj društvenoj mreži?

Jedno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da stariji od 50 godina često pretražuju društvenu mrežu Fejsbuk. Oni to često čine u potrazi za starim ljubavima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ali, još važniji zaključak ankete jeste taj da društvene mreže mogu mnogo pomoći u suzbijanju osećaja samoće kod starijih…

Istraživanje je sproveo sajt posvećen osobama preko 50 godina „Srebreni surferi“ (Silver Surfers). Utvrdili su da se čak svaki šesti stanovnik Britanije uloguje na Fejzbuk da pronađe staru ljubav ili da postavi fotografiju koja pokazuje da se još dobro drži uprkos godinama.

Bezmalo polovina starijih od 50 na Fejsbuku smatra da će sve više i više koristi ovu društvenu mrežu. Veruju da će im Fejsbuk pomoći da ostanu u kontaktu sa svojim ljubavima.

„Preko 3.000 ljudi odgovorilo je na našu anketu i poruka je jasna: Fejsbuk je kralj društvenih mreža za osobe starije od 50 godina. Naše istraživanje takođe je otkrilo da je ovo mreža koja rasplamsava stari ljubavni plam“, rekao je direktor sajta Martin Lok.

Istraživanje je utvrdilo i koji su najpopularniji postovi među pomenutom grupom korisnika Fejsbuka. To su oni koji izazivaju osećaj nostalgije, zatim fotografije sa temom čovečnosti i razni korisni saveti.

Skoro 81 odsto starijih od 50 posećuje Fejsbuk bar dva puta dnevno, dok je 37 odsto izjavilo da često gleda šta njihovi prijatelji rade na Fejsbuku.

Upoznavanje sa načinom rada ove mreže pomaže starijima da ostanu povezani sa porodicom i prijateljima.

Takođe, može pomoći da se umanji osećaj samoće u poznim godinama, pokazalo je istraživanje.

Izvor: FirstPost
Slika: Penzin.rs

Mogli bi vas zanimati i tekstovi: