Početna Magazin Godine Društvo Fejzbuk rasplamsava stare ljubavi kod starijih od 50

Fejzbuk rasplamsava stare ljubavi kod starijih od 50

Fejzbuk rasplamsava stare ljubavi kod starijih od 50

Jedno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da stariji od 50 godina često pretražuju društvenu mrežu Fejzbuk u potrazi za starim ljubavima. Ali, još važniji zaključak ankete jeste taj da društvene mreže mogu mnogo pomoći u suzbijanju osećaja samoće kod starijih…

Istraživanje je sproveo sajt posvećen osobama preko 50 godina “Srebreni surferi” (Silversurfers.com). Utvrdili su da se čak svaki šesti stanovnik Britanije uloguje na Fejzbuk da pronađe staru ljubav ili da postavi fotografiju koja pokazuje da se još dobro drži uprkos godinama.

Bezmalo polovina starijih od 50 na Fejzbuku smatra da će sve više i više koristi ovaj sajt jer će im to pomoći da ostanu u kontaktu sa svojim ljubavima.

– Preko 3.000 ljudi odgovorilo je na našu anketu i poruka je jasna: Fejzbuk je kralj društvenih mreža za osobe starije od 50 godina. Naše istraživanje takođe je otkrilo da je ovo mreža koja rasplamsava stare ljubavne vatre – rekao je direktor sajta Martin Lock.

Istraživanje je utvrdilo i da su među pomenutom grupom korisnika Fejzbuka najpopularniji postovi koji izazivaju osećaj nostalgije, zatim fotografije sa temom humanosti i korisni saveti.

Skoro 81 odsto starijih od 50 posećuje Fejzbuk bar dva puta dnevno, dok je 37 odsto izjavilo da često gleda šta njihovi prijatelji rade na Fejzbuku.

Upoznavanje sa načinom rada ove mreže pomaže starijima da ostanu povezani sa porodicom i prijateljima, i može pomoći da umanji osećaj samoće u poznim godinama, pokazalo je istraživanje, prenosi FirstPost.