Magazin Godine Život i godine

Ali (85) – Modna (anti)ikona Berlina

Zoe Spawton radila je kao konobarica u jednom kafeu u Berlinu, kada je primetila onižeg starijeg gospodina koji je uvek bio uredno, ponekad neobično i ekstravagantno obučen…

Ali Akdeniz živi u Berlinu i danas ima 85 godina. Njemu je veoma važna odeća koju nosi, i ima veliki broj odevnih kombinacija koje “prošeta” Berlinom.

Ali se doselio se u Nemačku iz Turske pre 45 godina i kaže da je uvek voleo modu – naročito “njegovu modu”.

Australijanka Zoe primetila ga je kako prolazi uvek lepo obučen pored kafea gde je radila, i jednom prilikom zamolila ga je da ga fotografiše.

Malo po malo to fotografisanje postalo ritual, a od rituala je nastao blog: Šta Ali nosi (What Ali Wore).

Ali ima 15 sinova i tri ćerke, i “misli”, oko 80 unučića, ali kaže da nikad nije brojao. Međutim, baš niko od tolike porodice nije u Berlinu.

Alijeva građa, veseli duh i čudan smisao za modu otkrivaju i njegovu karijeru – decenijama je radio u cirkusu. Danas se sasvim lepo uklapa u hipstersku modu Berlina.

Njihov zajednički blog dobio je i nemačku nagradu koja se dodeljuje medijima LEAD Award koja se dodeljuje od 1993. godine, piše NPR.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija