Filmska umetnost i umetnost življenja Foto albumi

Dokumentarni film o šest starica Fabulous Fashionistas

Dokumentarni film o šest starica foto-modela, Fabulous Fashionistas, britanskog TV Kanala 4, premijerno je emitovan u septembru 2013. godine. 

Su, Dafne, gospođa Trampington, Džin, Džilijan i Bridžet imaju prosečno 80 godina, i nijednu estetsku operaciju iza sebe.

One imaju različiti stil oblačenja, kako od svoje generacije tako i međusobno, a garderobu i inspiraciju često pronalaze i u prodavnicama polovne garderobe za siromašne.

One još uvek rade ono što su oduvek radile: trče, vežbaju, vode nezavisne organizacije i prodavnice garderobe, članice su Doma lordova, bave se koreografijom i modelingom, kuvaju specijalitete i, ono što im je svima zajedničko: one nose svoju garderobu i svoje godine sa stilom, više ili manje ekstravagantnim.

Odmah po prikazivanju, film je izazvao oduševljenje, naročito među modnim kritičarima, novinarima i blogerima. Film traje oko 45 minuta i može se pronaći u celosti na YouTube-u, na engleskom jeziku.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija