Zaposlenje za 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika

Vlada Srbije je odobrila zaposlenje 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika.

Vlada Srbije je na sednici održanoj 28. maja 2020. dala saglasnost da se zaposle negovateljice i zdravstveni radnici u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika. U radni odnos na neodređeno vreme biće primljeno 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Te negovateljice i zdravstveni radnici su bili angažovani po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima u ovim ustanovama tokom vanrednog stanja. Ovo je navedeno u saopštenju Vlade Srbije.

„Negovateljice i zdravstveni radnici pokazali su visoku profesionalnost i posvećenost u negovanju i lečenju pacijenata tokom epidemiološke situacije izazvane zaraznom bolesti KOVID 19, a čije je angažovanje neophodno i nakon ukidanja vanrednog stanja, kako bi se sprečile i otklonile posledice ove zarazne bolesti“, obrazložila je Vlada Srbije.

2020. – Godina solidarnosti i saradnje

Vlada Srbije odlučila je da 2020. godina bude proglašena godinom solidarnosti i saradnje. Razlog tome je to što su se organizovana solidarnost i saradnja na svim nivoima u društvu pokazali kao neophodan faktor u očuvanju života i zdravlja stanovništva tokom epidemije koronavirusa.

„Pokretanje ove inicijative ogleda se u unapređenju saradnje državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja radi poboljšanja kvaliteta života u svim segmentima, kao i predloga za unapređenje i usmeravanje međunarodne saradnje“, piše Vlada Srbije.

Izvor: Danas
FotografijaMarcelo Leal za Unsplash

Za one koji bi da se podsete šta prethodi ovoj vesti: