Postanite deo tima Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – BELDOCS 2019

Organizatori Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – BELDOCS 2019 traže penzionere – volontere za tim za protokol. Kao volonter, moći ćete da pogledate najbolje dokumentarne filmove iz čitavog sveta i da budete deo tima koji proleće u Beogradu čini lepšim. 

BELDOCS 2019, dvanaesti Međunarodni festival dokumentarnog filma održaće se od 8. do 15. maja 2019. godine u Beogradu.

Festival BELDOCS – najvoljeniji prolećni festival dokumentarnog filma, i ove godine će okupiti najbolja ostvarenja savremene dokumentaristike. Više od 100 premijernih filmova, u četrnaest različitih selekcija, biće prikazano u nekoliko bioskopskih dvorana.

Biće predstavljena četiri filma koja su bila u nominaciji za Oskara za najbolji dugometražni dokumentarni film ove godine, a među njima i film koji je osvojio ovo priznanje.

Festival će biti svečano otvoren 8. maja od 20 časova, u Kombank dvorani, premijerom filma Darka Bajića „Linija života“.

„Linija života“ je, kako piše portal Dan u Beogradu, dokumentarac o životu i radu akademskog slikara Miloša Bajića, rediteljevog oca. Kroz njegovu ličnu i umetničku biografiju prelama se jedno od najbitnijih razdoblja 20. veka – period Drugog svetskog rata.

Pored domaćeg i međunarodnog takmičarskog programa, publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića.

Osim toga, od pre dve godine, BELDOCS organizuje i bogat program za filmske profesionalce iz cele Evrope.

Volontirajte na Festivalu

Ako ste zaljubljenici u filmove, želite da steknete novo iskustvo i da upoznate nove ljude, BELDOCS vas poziva da postanete deo njihovog tima.

Volontiranje bi vam pružilo savršenu priliku da postanete deo međunarodnog filmskog festivala i da pomognete u organizaciji kulturnog događaja. Kao volonter, moći ćete da pogledate najbolje dokumentarne filmove iz čitavog sveta.

Organizatori Festivala trenutno traže volontere za tim za protokol. Ako želite da postanete deo tima koji već više od decenije edukuje domaću publiku i čini nam proleća lepšim, prijavite se!

BELDOCS spaja generacije i omogućava profesionalcima u penziji da se ponovo aktiviraju.

Za više informacija, posetite stranicu za prijavu na sajtu BELDOCS. Tamo ćete naći i link ka obrascu za prijavu.

Rok za prijavu penzionera je 23. april 2019. godine.


Podsećamo vas da mnoge organizacije i pojedinci koji se bave pitanjima zdravog starenja i sreće u trećem dobu preporučuju upravo volontiranje kao jedan od načina da obogatite svoj život i brinete o svom zdravlju: