Gerontološki centar Sombor dobija 38 miliona dinara

Vojvođanska vlada je na sednici održanoj 10. aprila donela rešenje o dodeli 38 miliona dinara Gerontološkom centru Sombor.

Vojvođanska vlada je na sednici održanoj 10. aprila 2019. godine donela rešenje o dodeli 38 miliona dinara Gerontološkom centru Sombor. Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici biće usmereno 20,9 miliona dinara.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sredstva za Gerontološki centar izdvajaju se za finansiranje sanacije štete od požara koji je krajem prošle godine zahvatio stacionarske sobe Radne jedinice „Dom za negu i stara lica“, navodi u saopštenju Pokrajinske vlade.

Na sednici je doneto rešenje da se Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, usmeri 20,9 miliona dinara za finansiranje radova na rekonstrukciji i za opremanje prostora za smeštaj CT simulatora, koji je neophodan deo jedinstvenog radioterapijskog sistema bez kojeg se planiranje zračne terapije za onkološke pacijente ne može obavljati.

Gerontološki centar Sombor se sastoji od dva zasebna objekta: „Doma penzionera“ i „Doma za negu i stara lica“.

Direktor Gerontološkog centra u Somboru, Zoran Drča, početkom 2018. godine, najavio je rekonstrukciju „Doma za negu i stara lica“.

Drča je tada rekao, kako je preneo portal SOinfo, da je projekat izgrađen sopstvenim sredstvima i da je obezbeđena građevinska dozvola sa pratećom dokumentacijom. Gerontološki centar Sombor je potom projektu dokumentaciju uputio Kancelariji za javna ulaganja.

Projekat je tada dobio visoku ocenu. Direktor Gerontološkog centra Sombor je početkom 2018. godine izjavio da očekuje da će u kratkom roku biti upućen poziv za potpisivanje ugovora, koji će pored Kancelarije overiti nadležni pokrajinski sekretarijat, Grad Sombor i Gerontološki centar.

Vrednost radova je oko 200 miliona dinara, a tim projektom je bio predviđen kompletan oporavak svih osam objekata Radne jedinice „Dom za negu i stara lica“ Gerontološkog centra Sombor.

Gerontološki centar Sombor od vlade Autonomne pokrajine Vojvodine dobio 36 miliona dinara avgusta 2018. godine.

Izvori: Pokrajinska vlada AP Vojvodine, SOinfo.org
Fotografija: Sombor, Miloš (Mapio)